Image

Schroders köper i Stockholm

Transaktioner Brittiska Schroders köper en handelsfastighet i Arninge för 139 miljoner kronor.
Publicerad den 10 Februari 2012

Säljare är ett danskt K/S-sällskap.

Fastigheten är fullt uthyrd till Elgiganten och Stadium och omfattar en total uthyrningsbar yta om 5 250 kvadratmeter.

- Det är det fjärde förvärvet för Schroders nordiska fond under det senaste halvåret, och återigen har inriktningen varit medelstor fastighet, fullt uthyrd i ett etablerat bra läge, säger Lars Blanke, nordisk transaktionschef på Schroders.

Christoffer Sundberg, Head of Fund Management Norden, ser fortsättningsvis ett stort intresse av Schroders fondprodukter med fokus på nordiska fastigheter.

- Schroders relationer med tyska, franska och schweiziska väl kapitaliserade livbolag i kombination med ett lokalt team på plats i Norden har visar sig vara ett framgångsrecept. Detta tänker vi dra full nytta av och avser att genomföra ytterligare förvärv i Sverige under våren, säger Sundberg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Gotlandshem saknar besked om bostadsrätter: "Det var bättre än ett nej i alla fall"

Bostäder Stora eftersatta fastighetsunderhåll som kommer kosta Gotlandshem minst två miljarder kronor. Samtidigt som tillförseln av nya hyresrätter är låg. Lösningen som Gotlandshem landat i är att i samband med förtätningen av ett område samtidigt bygga bostadsrätter för att till viss del finansiera nyproduktionen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige