Image

Scandic tecknar avtal för nytt hotell i Helsingfors

Uthyrning Scandic Hotels, Nordens ledande hotelloperatör, har tecknat avtal med det finska investmentbolaget CapMan om övertagande av drift av ett hotell i Helsingfors med 178 rum. I samband med detta har man också kommit överens om förlängning av hyresavtal för fyra hotell med totalt 979 rum.
Publicerad den 30 Juli 2018

– Vi är mycket nöjda med att kunna utöka vårt redan starka erbjudande i Helsingforsområdet genom Scandic Pasila, som på ett utmärkt sätt kompletterar och diversifierar vår hotellportfölj, säger Aki Käyhkö, Managing Director för Scandic Hotels Finland.

Det nya hotellet ligger i Pasila-området i Helsingfors. Hotellet, som Scandic kommer att ta över år 2020 från sin nuvarande operatör, har 178 rum, sju mötesrum med en total kapacitet på nästan 300 personer, två restauranger och ett gym.

Pasila är ett nav för digital media-utveckling och det har också det största utställningscentret och den största sport- och evenemangsarenan i Finland. Messukeskus, det stora kongress- och mässområdet, står värd för mer än 100 evenemang årligen med över 1,3 miljoner besökare. Pasilaområdet kommer att växa ännu mer inom en snar framtid genom en ny trafiklösning och ett nytt centrum som kallas Tripla, ett treblockskomplex som kommer att inhysa ett köpcentrum, bostäder, kontor och en kollektivtrafiksterminal.

De avtalade hyresförlängningarna omfattar fyra hotell som Scandic driver där existerande hyresavtal löper ut inom tre år. De nya långa hyresavtalen är alla intäktsbaserade med minimigaranti. Scandic och CapMan Hotels RE KY har kommit överens om ett omfattande renoveringsprogram där parterna investerar cirka 20 miljoner Euro vardera för att säkra hotellbjudandet för framtiden.

– Det här är ett bra avtal där vi kan säkerställa den långsiktiga driften av dessa hotell. Scandic har en utmärkt historia av att driva hotell i Finland, och som den största hotellkedjan med bäst täckning både i Finland och i Norden ser vi fram emot ett lönsamt partnerskap med Scandic framöver, säger Pirjo Ojanperä, Partner på CapMan Hotels RE KY.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige