Image
Scandic öppnar för första gången ett helt nytt hotell i Ski utanför Oslo
Scandic öppnar för första gången ett helt nytt hotell i Ski utanför Oslo Bild: Scandic

Scandic öppnar nytt hotell i Ski utanför Oslo

Bygg/Arkitektur Scandic Hotels har tecknat ett avtal om ett nytt hotell i Ski, utanför Oslo i Norge. Centralt placerat precis vid tågstationen och 15 våningar högt blir hotellet ett nytt landmärke i staden. Utöver 220 rum kommer hotellet, som väntas öppna 2026, även erbjuda mötesfaciliteter och en takbar med panoramautsikt över staden.
Publicerad den 15 September 2022

Bara en kort tågresa från Oslo ligger regionsstaden Ski i Follo kommun. Under de kommande åren väntas staden se en kraftig tillväxt genom renoveringar av centralstation och stadskärna och nya bostadsområden som växer fram. Med nya järnvägen Follobanen, som väntas stå klar under 2022, väntas även restiden till huvudstaden kortas ner väsentligt vilket gör området än mer attraktivt för jobbpendlare.

– Vi är väldigt glada att ha fått denna möjlighet att för första gången öppna upp ett helt nytt Scandic hotell i Ski. Genom detta stärker vi vår position i regionen runt Oslo, som befinner sig i snabb utveckling, samtidigt som vi tillför en ny spännande mötesplats mitt i centrum för alla som bor och arbetar i staden, säger Asle Prestegard, Chef för Scandic Hotels Norge.

Scandics nya hotell blir ett landmärke som med sin centrala placering i staden och närhet till Oslo ska locka både företags och fritidsresenärer. Den 15 våningar höga byggnaden kommer inrymma såväl hotell som kontorsbyggnader och bli en ny mötespunkt i staden.

– Vi ser en stor potential för hotell vid knutpunkter för kollektivtrafik. Tillsammans med Scandic utvecklar vi en hotellfastighet med hög miljöprestanda och vi är glada att Ski nu sällar sig till listan över städer där vi etablerar hotell, säger Bane NOR Eiendoms utvecklingsdirektör Morten Austestad.

När hotellet öppnar kommer det, liksom majoriteten av Scandics hotell, vara miljömärkt enligt Svanens nya, hårdare miljökrav. Till grund för certifieringen står bland annat att hotellet använder miljömärkta produkter och kemikalier, 100% förnybar el, frånvaron av engångsförpackningar, reducerad vattenanvändning, ett klimatvänligare matutbud och fokus på ett minskat matsvinn.

Rummen kommer att vara byggda med inspiration från ett cirkulärt tänkande, där delar av rumsinredningen är miljöcertifierad eller tillverkad av återvunnet material och merparten kan återbrukas eller återvinnas vid renovering. Fastigheten konstrueras även utifrån en hög miljömässig och teknisk standard och målet är att certifiera med BREEM Excellent, en av de högsta nivåerna inom miljöcertifiering av byggnader.

Genom det nya hotellet stärker Scandic ytterligare sin närvaro på hotellmarknaden i den växande regionen runt Oslo. Sedan tidigare driver Scandic 19 hotell med totalt 4 211 rum i och runt huvudstaden.

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige