Image

Scandic och Pandox i miljardsatsning

Bolag Scandic och Pandox har beslutat om en hotellsatsning på 1,6 miljarder kronor.
Publicerad den 19 Augusti 2011

Investeringen handlar om uppgradering och utveckling av 40 befintliga hotell. Drygt hälften av hotellen är väghotell med övriga hotell har centrala citylägen.

- Det här är ett av de största gemensamma investeringsavtalen som upprättats mellan en hotelloperatör och en fastighetsägare i Norden någonsin. Satsningen är värdeskapande och strategiskt viktig både för Scandic och för Pandox som gör investeringen genom sitt intressebolag Norgani. Vi fortsätter att utveckla vår portfölj och gör nu en specifik satsning på de hotell som nyligen förvärvats och som är i behov av investeringar, säger Anders Nissen, vd för Pandox.

De hotell med citylägen som omfattas av satsningen är bland andra Malmen i Stockholm, Continental och Strand i Helsingfors samt KNA-hotellet i Oslo. Flertalet av Scandics väghotell omfattas, exempelvis i Kungens Kurva i Stockholm, Backadal i Göteborg, Jönköping, Uppsala, Sundsvall, Luleå, Östersund och Södertälje.

- Scandic ska fortsätta att driva utvecklingen med kreativa lösningar. Vår framgång ligger i omtanken om gästernas behov och trivsel. Vi utgår från vår historia, förstärker den informella hemkänslan på hotellen, skapar fler sociala mötesplatser och ger de 40 hotellen med 4 000 rum ny inredning och design som möter framtidens behov, säger Scandics vd Anders Ehrling.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige