Image
Takterassen kommer att bjuda på en rejäl utsikt.
Takterassen kommer att bjuda på en rejäl utsikt. Bild: Scandic

Scandic: Då öppnar Scandic Göteborg Central

Bolag 2017 tecknade Scandic och Vasakronan avtal om driften av ett hotell i fastigheten Platinan i centrala Göteborg. Ett par hundra meter från centralstationen och mitt i den snabbt växande Älvstaden, Nordens största stadsutvecklingsprojekt, öppnar under andra kvartalet 2022, Scandic Göteborg Central. Hotellet med sina 451 rum blir således den största aktören i ett av Göteborgs mest rafflande fastighetsprojekt.
Publicerad den 16 Juni 2021

På Scandic Göteborg Central letar sig pulsen från hamnkvarteren och staden in i hotellet genom fastighetens omtalade glasfasad. Vid en första anblick välkomnas framtida gäster av stora soffgrupper, coworking-bord samt pulserade bar- och restaurangytor med kulinariska upplevelser från olika världsdelar. Precis som på utsidan följer den containerinspirerande designen även med på insidan och i taket klättrar växter längs de stora svarta och ihåliga aluminiumlådorna som även dessa efterliknar fartygscontainrar.

Med sitt strategiska läge i Älvstaden, blir Scandic Göteborg Central den nya platsen för stora event- och mötestillställningar. Hotellets inredning är genomtänkt och smart utformad för att kunna anpassas efter olika behov. I hotellets mitt ligger framtidens eventyta, The Grand Container med sina sex meter i tak. Här kommer upp till 1000 gäster gå på event och delta i möten som etsar sig fast i minnet. Genom en flexibel design flyttas väggarna enkelt om för att möjliggöra olika typer av arrangemang och för de mindre mötena blickar man en trappa upp till hotellets 16 multifunktionella mötesrum för effektiva hybridmöten eller händelserika workshops.

– Scandic Göteborg Central blir stadens nya mötesplats oavsett om det gäller platsen för lanseringen av den senaste elbilen eller en cocktail på takterrassen med panoramavy från Älvsborgsbron till Gamlestaden. Mitt i Älvstaden skapas en pulserande hotellmiljö där Göteborg flyttar upp på höjden och staden blir som pånyttfödd. Det är med spänning som vi nu lägger i nästa växel för att kunna öppna framtidens event- och möteshotell, säger Malin Odéhn, Hotelldirektör på Scandic Göteborg Central.

På fjortonde våningen finns hotellets ess i rockärmen – Göteborgs mest unika takterrass med panoramavy från Älvsborgsbron till Gamlestaden. På den stora takterrassen växer även Göteborgs högst belägna trädgård fram. De stora träden som lyfts upp med helikopter har sedan många år tillbaka odlats fram på västgötaslätten och tillsammans med grönskande växter kommer såväl hotell, bar- och middagsgäster kunna njuta av utsikten och den pulserande atmosfären året om, eftersom delar av terrassen är väderskyddad.

– Vi befinner oss i ett intressant läge där besöksnäringen står inför en stark återstart. Scandic Göteborg Central blir ett mycket viktigt tillskott för Scandic att vara med och utveckla Göteborg till Sveriges främsta stad för möten, event och hållbar turism. Hotellets strategiska placering, ett par hundra meter från Göteborgs Centralstation och lätt åtkomst från vägnätet, skapar rätt förutsättningar för att locka såväl nationella och internationella mötes- och eventgäster framgent, säger Kristian Andreasson, Distriktsdirektör för västra & södra Sverige på Scandic Hotels.

Fastigheten planeras även att miljöcertifieras enligt det internationella systemet LEED och har som mål att nå det högsta betyget – Platina. Detta är en viktig del för att Scandic ytterligare ska minska sin miljö- och klimatpåverkan. Hotellrummen är byggda med inspiration från ett cirkulärt tänkande, där delar av inredningen är tillverkade av återvunnet material. Sängar och TVs är Svanenmärkta samt rumstextilier miljöcertifierade. Inredningen har en livslängd på upp till 15 år och när det är dags för en upprustning, då kan inredningen plockas isär, återbrukas och vissa material återvinnas, vilket går i linje med Scandics vision om ett cirkulärt hotellrum.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här kan fastighetsbolagen hjälpa våldsutsatta kvinnor

Bolag K-Fastigheter var först. Nu har Olov Lindgren, Slättö, Sveaviken, Magnolia Bostad och Holmströmgruppen anslutit – tillsammans med stiftelsen Her House får våldsutsatta kvinnor förtur i lägenhetsköerna. – De flesta fastighetsbolagen reagerar på samma sätt; när de förstår att behovet är så stort är det en självklarhet för dem att hjälpa till, säger Lovisa Löwenborg, en av stiftelsens grundare, som hoppas att kommuner och även banker kan ta in den här delen av social hållbarhet i sina parametrar i framtiden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY