Image
SBS planerar 340 nya lägenheter i Karlstad.
SBS planerar 340 nya lägenheter i Karlstad. Bild: SBS

SBS planerar 340 nya lägenheter i Karlstad

Bygg/Arkitektur Studentbostäder i Sverige (SBS) planerar åtta nya studentfastigheter på Kvintett- och Vintergatan i Karlstad. Ambitionen är att detaljplanen kan antas under hösten 2020.
Publicerad den 14 Maj 2020

På Kvintett- och Vintergatan i Karlstad äger SBS idag 120 studentlägenheter. Nu planerar bolaget att ersätta de befintliga fastigheterna med åtta nya fastigheter - totalt 340 lägenheter. I den föreslagna detaljplanen ingår högre punkthus och loftgångshus med lägenheter på 1-2 rum och kök. I och kring fastigheterna planeras även för ett lokalkontor med egen personal, en obemannad kvarterslivs samt ett utegym i områdets naturmarker.
– Vi ser ett fortsatt stort behov av studentbostäder i Karlstad och en stor potential att nyttja den befintliga marken bättre. Med de nya fastigheterna kommer vi kunna erbjuda betydligt fler lägenheter och samtidigt skapa ett mer attraktivt och trivsamt bostadsområde, säger Rebecka Eidenert, vd på Studentbostäder i Sverige.

Sedan fastigheterna förvärvades 2018 har SBS undersökt olika alternativ för att utveckla beståndet och höja boendestandarden för hyresgästerna. Genom att riva de befintliga fastigheterna kan bostäder uppföras som bättre motsvarar den höga standard för inomhusklimat, funktion och trivsel som SBS önskar hos sina studentbostäder.

Ambitionen är att den nya detaljplanen kan antas av kommunen under hösten 2020. Arbetet med rivning och byggnation kommer därefter ske i etapper med start tidigast 2021. Arkitektbyrån A-sidan ligger bakom projektering och ritning av de nya fastigheterna i Karlstad.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige