Image

SBC byter namn

Bolag Bostadsrättsorganisationen SBC byter namn. Det nya namnet blir Bostadsrätterna Sverige. Orsaken är att organisationen inte ska förväxlas med SBC Sveriges Bostadsrättscentrum AB, som förvaltar bostadsrättsföreningar.
Publicerad den 24 Maj 2011

Namnet SBC delas av de båda och bostadsrättsorganisationen SBC är majoritetsägare i SBC Sveriges Bostadsrättscentrum AB.

Under 2000 delades verksamheterna och nu kommer nästa steg i och med att det ena SBC får ett annat namn.

6 000 bostadsrättsföreningar och 20 000 bosparare är i egenskap av medlemmar ägare av Bostadsrätterna Sverige, och kommer så att förbli även efter namnbytet. Bostadsrätterna Sverige erbjuder bland annat rådgivning till styrelserna, utbildning, publikationer och medlemsrabatter.

- Syftet med namnbytet är att tydliggöra att vi är två helt olika organisationer. Under åren har sammanblandning naturligtvis skett väldigt ofta, men nu blir det enklare att förstå vad vi egentligen är, säger Bostadsrätterna Sveriges vd Göran Olsson.

- Vi är den största bostadsrättsorganisationen i Sverige mätt till antal medlemsföreningar och nästan en tredjedel av landets bostadsrättsföreningar väljer att vara anslutna till oss. Självklart kommer vi att fortsätta vara en opinionsbildare kring bostads- och ägarfrågor.

Arbetet sätter nu igång med att genomföra namnbytet och till hösten kommer arbetet att vara klart.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige