Image
Krister Karlsson.
Krister Karlsson. Bild: SBB

SBB:s första detaljplan i Jordbro klar

Bygg/Arkitektur SBB:s första detaljplan av tre i centrala Jordbro är lagakraftvunnen och exploateringsavtalet är tecknat med Haninge Kommun avseende 356 hyresrätter, tolv LSS-bostäder och en ny förskola.
Publicerad den 13 April 2021

SBB påbörjade 2017 tillsammans med kommunen arbetet med att omvandla Jordbro Centrum. Den första detaljplanen av tre för nya Jordbro Centrum är nu lagakraftvunnen och exploateringsavtal är tecknat med Haninge Kommun avseende 27 000 kvadratmeter BTA bostäder.

Det är SBB:s dotterbolag, Sveafastigheter, som ska uppföra bostäderna som består av två kvarter med totalt 356 hyresrätter, tolv LSS-bostäder och en ny förskola, allt byggt enligt Miljöbyggnad Silver.

– Det är glädjande att vi nu kan påbörja byggnation av den första av tre etapper så snart bygglov beviljats. När allt är färdigt så innebär detta ett stort lyft för området med drygt 350 nya hyresrätter i Jordbro centrum, säger Krister Karlsson, Vice vd på Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

– Det här är ytterligare en milstolpe för de spännande förändringar som är på gång i Jordbro. Parallellt med att Vega och Handens stadskärna som växer fram gör vi nu stora satsningar i Jordbro som knyter ihop området när Haninge går från förort till stad, säger kommunstyrelsens ordförande Meeri Wasberg (S).

– Det här en är viktig del i den omfattande stadsutvecklingen som pågår i Jordbro. Utvecklingen och moderniseringen av Jordbro centrum är grundläggande delar för att uppnå vår ambition med en levande, attraktiv och trygg stadsdel, säger Petri Salonen (C) kommunalråd och ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

SBB är en betydande aktör inom Haninge Kommun med pågående produktion av drygt 400 lägenheter samt cirka 12 000 kvadratmeter samhällsfastigheter i form av en kommunal skola samt tillhörande kontor som certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Utöver pågående produktion bedriver SBB utveckling av cirka 170 000 kvadratmeter byggrätter för bostads- och samhällsfastighetsändamål i Haninge.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Expansiva kedjan redo att öka – här öppnar man nytt

Uthyrning Hamburgerkedjan Brödernas har sedan starten 2016 öppnat nya restauranger i rasande takt. När man nu står redo att fortsätta sin expansion har Fastighetssverige kartlagt vilka fastighetsägare som får ta emot en ny hyresgäst – och vilka som huserar de redan etablerade restaurangerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY