Image
Ilija Batljan.
Ilija Batljan. Bild: SBB

SBB tecknar 15-årigt hyresavtal för ett nytt polishus i Örnsköldsvik

Uthyrning Den 9 september 2021 tecknade SBB ett 15-årigt hyresavtal med Polisen, gällande det nya polishuset i Örnsköldsvik.
Publicerad den 21 September 2021
Annons
Image

– Polismyndigheten är en viktig hyresgäst hos oss och det är glädjande att vi nu kan ta nästa steg i uppförandet av ett nytt, modernt och hållbart polishus i Örnsköldsvik. Projektet är en viktig del i utvecklingen av Örnsköldsvik och ligger helt i linje med vår strategi att vara Nordens ledande fastighetsbolag inom social infrastruktur, säger Christer Melander, Regionchef Norr på Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

Det nya miljöklassade polishuset kommer byggas intill E4:n, nedanför Paradisbadet med en totalyta på nära 9 000 kvm. Det centrala läget i kombination med en ny och mer modern arkitektur anses långsiktigt kunna tillgodose polisens behov.
– Vi har under lång tid varit i behov av mer ändamålsenliga lokaler. I ett nytt polishus kommer vi kunna växa och bli fler samtidigt som vi kan bidra till ökad trygghet och högre polisnärvaro i lokalsamhället, säger Dick Danielsson, lokalpolisområdeschef, Norra Ångermanland.
– Detta är ett viktigt steg i projektet som möjliggör en tryggare stad samt en positiv utveckling och förtätning av stadskärnan, säger Marcus Elfving, fastighetsstrateg på Örnsköldsviks kommun.

Arbetet med detaljplanen pågår och byggstart väntas ske 2023. Enligt den preliminära tidsplanen ska det nya polishuset stå klart under 2025 och byggas som Miljöbyggnad Silver.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"För Sveriges ekonomi och för sysselsättningsgraden är detta en katastrof"

Bolag K-Fastigheter meddelade i förra veckan att man tecknat avtal med leverantörer av cement för koncernens beräknade totala produktionsvolym under 2022. Vd:n och grundaren Jakob Karlsson berättar hur man lyckats med det, hur man klarar sina mål om klimatpositiva prefabstommar med importerad cement och hur han tycker att man bör agera för att undvika den cementkris som riskerar att vara i antågande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY