Image

SBB sänker finansieringskostnader med ny obligation

Ekonomi/Finansiering Samhällsbyggnadsbolaget emitterar ett icke-säkerställt obligationslån om 750 miljoner kronor med en löptid om tre år på den nordiska obligationsmarknaden.
Publicerad den 23 Januari 2018
Ilija Batljan Bild: SBB
Ilija Batljan

Obligationslånet kommer att emitteras per 29 januari 2018.

Obligationslånet löper med en rörlig ränta om Stibor 3m + 390 räntepunkter och har ett slutligt förfall den 29 januari 2021. Obligationslånet har ett rambelopp om 1 000 MSEK. Samhällsbyggnadsbolaget kommer att ansöka om notering av obligationslånet på Nasdaq Stockholm.

Emissionslikviden kommer att nyttjas för allmänna verksamhetsändamål, inklusive förvärv och refinansiering av det obligationslån som förfaller i juni 2018.

- I och med denna kraftigt övertecknade emission så breddar vi vår nordiska investerarbas med nya investerare från både Norge och Finland, samtidigt som det är glädjande att vi även har fått förnyat förtroende från många av våra befintliga institutionella investerare. Emissionen medför också kraftigt sänkta finansieringskostnader då detta obligationslån har en väsentligt lägre ränta (mer än 235 räntepunkter) jämfört med den icke-säkerställda obligationen om 600 MSEK med förfall i juni 2018 samt den norska obligationen om 185 MNOK med förfall i oktober 2018. På årsbasis motsvarar detta en besparing om cirka 22 MSEK med full effekt från oktober 2018. Skulle vi i jämförelsen också beakta den icke-säkerställda obligationen om 1500 MSEK med förfall i april 2020 då skulle den totala besparingen med full effekt från april 2020 landa på 52 MSEK, kommenterar Ilija Batljan, vd och grundare för Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

DNB och Nordea har agerat finansiella rådgivare i emissionen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige