Image

SBB:s hybridobligation genomförd

Ekonomi/Finansiering Samhällsbyggnadsbolaget har nu genomfört sin emission av ett hybridobligationslån med en evig löptid och med en ram om upp till 1 000 miljoner kronor. Initialt emitterades 400 miljoner kronor till en rörlig kupongränta om STIBOR 3m + 7,0% marginal fram till första inlösendagen, vilken infaller 5,5 år efter emissionsdagen.
Publicerad den 25 September 2017
Ilija Batljan. Bild: Nicklas Tollesson
Ilija Batljan.

- Denna emission, och framförallt den övertecknade boken, visar att de institutionella investerarna visar ett fortsatt starkt stöd för bolaget och vår strategi. Samhällsbyggnadsbolaget emitterar som det andra fastighetsbolaget i Norden under en dokumentation som ur ett ratingperspektiv förväntas ge förstärkning till det egna kapitalet motsvarande halva det emitterade beloppet, vilket stärker den finansiella ställningen mot målet att erhålla en ”investment grade”- rating innan slutet av 2018, säger Ilija Batljan, vd och grundare för Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

Nordea har agerat finansiell rådgivare i emissionen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige