Image

SBB planerar stamaktieemission

Bolag SBB planerar att ta in minst 500 miljoner kronor i en stamaktieemission. Befintliga ägare har åtagit sig att teckna för minst 300 miljoner kronor.
Publicerad den 15 Maj 2017

Målsättningen är att emissionen ska genomföras under första halvåret. emissionslikviden avses uppgå till 500 miljoner kronor exklusive eventuell övertilldelningsoption om 75 miljoner kronor.

SBB har fått icke-bindande avsiktsförklaringar om teckning för 300 miljoner kronor av följande aktieägare: Ilija Batljan, Kvalitena, Compactor Fastigheter (Sven-Olof Johansson), Michael Cocozza, Stiftelsen för Strategisk Forskning, Lennart Schuss, Assindia, Aktfast Förvaltnings, Dragfast, Vincero samt andra mindre aktieägare.

Samhällsbyggnadsbolaget offentliggör även en aktuell intjäningsförmåga baserat på tillträtt fastighetsbestånd per den 31 mars 2017, justerat för förändringar och avtalade förändringar i fastighetsbeståndet fram till och med den 30 april 2017.

Hyresintäkterna uppgår till 1 475 miljoner kronor och fastighetskostnaderna till 473 miljoner kronor, vilket ger ett driftnetto på 1 002 miljoner kronor.

De sammanlagda tillgångarna i bolaget uppgår till 21 205 miljoner kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige