Image

SBB och HSB Göta utvecklar äldreboende för Aleris i Falkenberg

Bygg/Arkitektur SBB och HSB Göta har i samägt bolag tecknat en avsiktsförklaring med Aleris om att bygga ett äldreboende med cirka 60 lägenheter i Bacchusområdet i Falkenberg. Inflyttning är beräknad till början av 2019. Avtalet löper på 15 år med möjlighet till förlängning.
Publicerad den 13 Februari 2017

SBB förvärvade hela Bacchusområdet i Falkenberg under våren 2016. SBB har inlett ett samarbete med HSB för utveckling av bostäder för alla åldrar. Genom den tecknade avsiktsförklaringen mellan SBB/HSB och Aleris kommer verksamheten att utvecklas inom såväl bostäder som samhällsfastigheter. Totalt planeras för 60 lägenheter i äldreboende om en yta på cirka 4 000 kvadratmeter BRA. Parterna avser att teckna ett 15-årigt hyresavtal senast 30 juni 2017.

– Vi är glada över möjligheten att utveckla äldrebostäder tillsammans med Aleris. Genom att bygga äldrebostäder är vi glada att kunna bidra till samhällsutvecklingen och stärka Bacchusområdet för boende i alla åldrar, säger Krister Karlsson, vice vd för Samhällsbyggnadsbolaget.

– Vi ser fram emot att få bygga ett Aleris Plaza i Falkenberg. Sedan tidigare driver vi Hjortsbergs äldreboende i kommunen och Aleris vill gärna fortsatt finnas i Falkenberg. Vårt Aleris Plaza kommer att erbjuda ett tryggt och trevligt boende med det senaste inom digitala tjänster och med havet inpå knuten men ändå nära till stadens centrum, säger Kristin Ahne, affärsområdeschef äldreboende på Aleris Omsorg.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de bästa fastighetsaktierna

Bolag Frida Bratt som är sparekonom och expert på Nordnet ger sin syn på marknaden för Fastighetssverige. Här är de populäraste aktierna i branschen nu. Och det här tror hon om kontorsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY