Image
Ilija Batljan.
Ilija Batljan. Bild: SBB

SBB miljardköper av Wallenstam

Transaktioner SBB köper sex fastigheter i Sundbyberg och Gröndal av Wallenstam för 1 150 miljonerkronor.
Publicerad den 29 November 2021

– I Sundbyberg satsar vi på vårt stadsutvecklingsprojekt Umami Park där vi bygger cirka 1 000 lägenheter. Vi väljer nu att sälja våra två övriga fastigheter i Sundbyberg som vi ägt länge, där vi gjort omfattande tekniska renoveringar och det känns bra att nu lämna över stafettpinnen till en trygg och stabil fastighetsägare i SBB. Sundbyberg är en spännande kommun och vi bygger gärna ännu mer där i framtiden, säger Mathias Aronsson, regionchef Stockholm och Uppsala samt vice vd Wallenstam.

Följande fastigheter ingår i affären:
• Sundbyberg Fjällnäset 14 med adress Högklintavägen 9-11.
• Sundbyberg Lärkan 14 med adress Kolonivägen 2-4/Skogsbacken 1-3/Tulegatan 8-14/Ängsstigen 1-7.
• Stockholm Barlasten 4 med adress Fågelsångsvägen 17.
• Stockholm Barlasten 6 med adress Fregattvägen 4-8.
• Stockholm Barlasten 8 med adress Fågelsångsvägen 1.
• Stockholm Galjonsbilden 28 med adress Matrosbacken 15.

Samtliga fastigheter är bostadsfastigheter. De två fastigheterna i Sundbyberg omfattar cirka 12 500 kvadratmeter bostäder, 7 000 kvadratmeter kommersiellt och 10 000 kvadratmeter garage. De fyra fastigheterna i Gröndal, Stockholm omfattar i huvudsak bostäder om totalt cirka 6 000 kvadratmeter, samt 1 000 kvadratmeter kommersiellt och 500 kvadratmeter garage.

Det överenskomna fastighetsvärdet för samtliga sex fastigheter, som alla säljs via bolag, uppgår till 1 150 miljoner kronor. Tillträde sker den 31 januari 2022.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY