Image

SBB lämnar erbjudande till Högkullen-ägare

Bolag SBB lämnar ett erbjudande till ägarna av preferensaktier och teckningsoptioner i Högkullen, som SBB köpte upp för ett par månader sedan.
Publicerad den 18 April 2017

Preferensaktieägarna erbjuds att för 14 befintliga preferensaktier i Högkullen erhålla en ny preferensaktie i Samhällsbyggnadsbolaget alternativt 32,00 kronor kontant per preferensaktie i Högkullen.

Budet motsvarar en premie på cirka 4,2 procent för de preferensaktieägare som
väljer aktiealternativet, men en rabatt för dem som väljer
kontantalternativet.

Innehavare av teckningsoptioner i Högkullen erbjuds att för varje befintlig teckningsoption i Högkullen erhålla 28 nya stamaktier av serie B i Samhällsbyggnadsbolaget, alternativt att för tre 3 befintliga teckningsoptioner i Högkullen erhålla en ny preferensaktie i Samhällsbyggnadsbolaget, alternativt 150,00 kronor kontant per teckningsoption i Högkullen.

Högkullens preferensaktier är upptagna till handel på Nasdaq First North.

- Vi är glada att kunna presentera detta bud till innehavarna av preferensaktier och teckningsoptioner i Högkullen. Budet är en förlängning av vårt förvärv av samtliga utestående stamaktier i Högkullen och budet på preferensaktierna och teckningsoptionerna är baserat på samma ekonomiska villkor till vilka vi förvärvade stamaktierna. Vi ger med detta bud innehavarna av preferensaktier och teckningsoptioner en möjlighet att välja mellan olika former av vederlag. I preferensaktiens fall kan man välja mellan preferensaktier och kontanter. Innehavarna av teckningsoptioner kan välja mellan preferensaktier, stamaktier av serie B och kontanter. Vi välkomnar de som väljer ett aktiealternativ som nya aktieägare i Samhällsbyggnadsbolaget och är övertygade om att ni kommer att få vara med på en spännande och lönsam resa, säger Ilija Batljan, vd och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Quartiers känner vaccin-optimismens vindar på solkusten

Bolag Storbritannien kommer att påbörja vaccinering av sin befolkning under nästa vecka – ett besked som Quartiers Properties vd Marcus Johansson Prakt tror kommer lyfta hotell-, restaurang-, och fastighetsförsäljningen på den spanska solkusten där bolaget är verksamt. För Fastighetssverige berättar han mer om framtidshoppet och bolagets tuffa 2020.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY