Image

SBB köper i Sundbyberg och Luleå

Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget fortsätter växa inom segmentet samhällsfastigheter genom köp av ett äldreboende i Sundbyberg och en skolfastighet i Luleå till ett totalt fastighetsvärde om 238 miljoner kronor.
Publicerad den 29 November 2018
Ilija Batljan. Bild: Pixprovider
Ilija Batljan.

I Luleåfastigheten, Porsön 1:403 bedrivs utbildningsverksamhet med kommunen som största hyresgäst och fastigheten Grönskogen 7 i Sundbyberg inrymmer ett äldreboende med Vardaga som hyresgäst. Den uthyrningsbara arean uppgår sammanlagt till 12 380 kvadratmeter och har ett totalt hyresvärde om cirka 17,4 miljoner kronor med ett driftnetto om 14,3 miljoner kronor.

– Med förvärvet stärker vi vår position i Stockholmsregionen och med Luleåaffären tas nästa steg i vår satsning i kommunen. Luleå är en väldigt spännande kommun som vi vill fortsätta att växa i, säger Ilija Batljan, vd och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden.

Säljare i Sundbyberg är Kvalitena Samhällsfastigheter. Säljare i Luleå är Luleå Bostad och Förvaltning.

SBB tillträder fastigheterna under Q4 2018.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige