Image

SBB köper i Eskilstuna

Transaktioner SBB har köpt två industri/utvecklingsfastigheter i Eskilstuna för 45 miljoner kronor.
Publicerad den 15 Februari 2017

Säljare är IAC Sweden som har haft Nordic Property Investment som rådgivare.

IAC Sweden är verksamma i tillverkningsindustrin och gav Nordic Property Investment i uppdrag att förmedla två industrilokaler som de ägt och bedrivit verksamhet i.

Uppdraget slutfördes på tre månader och resulterade i att IAC Sweden på kort tid kunde frigöra kapital och samtidigt behålla verksamhet i en av lokaler.

- Många företag äger av tradition fastigheter kopplade till verksamheten, vilket binder kapital. Den här affären innebär att IAC Sweden kunnat frigöra kapital utan att behöva flytta sin verksamhet eftersom de kvarstår som hyresgäster i en av fastigheterna, säger Harald Bengtsson, senior rådgivare på Nordic Property Investment.

Affären omfattar fastigheterna Vintergatan 22 i Gredby och Litografen 7 i Vilsta med en yta på 7 700 respektive 9 000 kvadratmeter. Fastigheterna såldes för 45 miljoner kronor till SBB AB som även slutit ett långt hyresavtal med IAC Sweden för en av fastigheterna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Quartiers känner vaccin-optimismens vindar på solkusten

Bolag Storbritannien kommer att påbörja vaccinering av sin befolkning under nästa vecka – ett besked som Quartiers Properties vd Marcus Johansson Prakt tror kommer lyfta hotell-, restaurang-, och fastighetsförsäljningen på den spanska solkusten där bolaget är verksamt. För Fastighetssverige berättar han mer om framtidshoppet och bolagets tuffa 2020.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY