Image
Ilija Batljan, vd för SBB.
Ilija Batljan, vd för SBB. Bild: David Schmidt/Pixprovider

SBB köper för 950 miljoner i Linköping

Transaktioner Ilija Batljan & Co förvärvar 24 samhällsfastigheter från Botrygg: "Imponerade av den höga kvaliteten".
Publicerad den 1 Juni 2019

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden fortsätter växa inom segmentet samhällsfastigheter genom köp av 24 fastigheter i Linköping, huvudsakligen uthyrda till Linköpings kommun från familjeföretaget Botrygg för 950 miljoner kronor.

Fastigheterna, som är fullt uthyrda, ligger i attraktiva och centrala lägen i Sveriges femte största stad Linköping.

Hyresintäkterna generas till 97 procent från verksamheter som finansieras av offentliga medel, varav 88 procent kommer direkt från Linköpings kommun avseende äldreomsorg, vård och utbildningslokaler.

Den genomsnittliga kontraktslängden i portföljen är ca 7,6 år och hyresintäkten 49,7 miljoner kronor. Den totala uthyrningsbara ytan i portföljen är 28 261 kvadratmeter. För att säkerställa en smidig övergång och kontinuitet gentemot kommunen kommer Botrygg att fortsätta att förvalta beståndet under en övergångsperiod.

– Vi ser fram emot vårt långsiktiga samarbete med Linköpings kommun och är imponerade av den höga kvaliteten som Botrygg har på sina fastigheter. Med förvärvet fortsätter vi stärka vår position som Nordens ledande noterade aktör inom samhällsfastigheter samt stärker vår förvaltning i Nordens största städer, säger Ilija Batljan, VD och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

– En stor andel av vårt bestånd utgjordes av samhällsfastigheter i Linköping. Vi vill öka andelen bostadsfastigheter och försäljningen ger oss ett bra utrymme att förvärva nya projekt. För Botrygg var det också viktigt att sälja till en aktör som står för kvalitet och långsiktighet, säger Adam Cocozza, VD Botrygg.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige