Image

SBB köper för 730 miljoner kronor

Transaktioner SBB köper genom bolag två samhällsfastigheter, med äldreboende och utbildning, samt 35 bostadsfastigheter i Oskarshamn och Avesta för ett totalt fastighetsvärde om cirka 730 miljoner kronor.
Publicerad den 5 Juli 2018
Ilija Batljan. Bild: Pixprovider
Ilija Batljan.

Samhällsfastigheternas uthyrbara area uppgår till cirka 12 000 kvadratmeter med hyresintäkter om cirka 18,5 miljoner kronor. Samhällsfastigheterna är fullt uthyrda med en genomsnittlig återstående hyreslängd om 6,5 år. Bostadsfastigheternas uthyrbara area uppgår till cirka 63 700 kvadratmeter med hyresintäkter om cirka 57,5 miljoner kronor. Totalt adderar SBB drygt 900 bostäder till sin fastighetsportfölj genom förvärven.

Största hyresgäst är Stockholms Stad som svarar för 17 procent av de totala hyresintäkterna.

– Med detta förvärv stärker vi vår position som det ledande fastighetsbolaget i Norden inom segmenten samhällsfastigheter och bostäder. Med förvärvet fortsätter SBB att växa i Stockholmsregionen och på våra starka bostadsmarknader Oskarshamn och Dalarna, säger Ilija Batljan, vd och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden.

Säljare av fastigheterna är Savana och Langold Properties.

Förvärvet finansieras genom eget kapital och banklån.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Coworking-nestorn om karriärens nästa steg

Bolag I februari 2019 såldes United Spaces till Castellum för 200 miljoner kronor. Grundaren och coworking-pionjären Göran Garberg har sedan dess varit kvar i bolaget i en rådgivande kapacitet, men nu känner han att tiden är mogen för nästa steg i karriären. För Fastighetssverige berättar han om bolagets framgångsresa, sin egen framtid och varför han tror att kontorsmarknaden går en snabb och omfattande förvandling till mötes.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY