Image
Ilija Batljan.
Ilija Batljan. Bild: SBB

SBB köper 367 lägenheter i Stockholmsregionen

Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget i Norden förvärvar två fastighetsbestånd med bostäder och samhällsfastigheter om totalt 367 lägenheter varav 257 lägenheter i Rinkeby/Tensta, 48 lägenheter i Vallentuna, I affären ingår också en LSS-fastighet i Täby och två bostadsfastigheter i Eskilstuna.
Publicerad den 12 Mars 2019

Den totala uthyrbara ytan omfattar 32 174 kvadratmeter varav 3 100 är uthyrt till kommunerna Stockholm, Täby, Eskilstuna och Vallentuna och 24 789 kvadratmeter är bostadslägenheter. De totala hyresintäkterna är 41,5 miljoner kronor och driftnetto är cirka 26 miljoner kronor.
– Vi är särskilt glada att fått förvärva byggmästarbostäder i Rinkeby samt att vi får ett startbestånd i Vallentuna som möjliggör ytterligare förvärv. Med dessa förvärv passerar vi 10 000 lägenheter under förvaltning, varav 1 750 i Stockholmsregionen, vilket med vår starka position som Nordens ledande aktör inom samhällsfastigheter skapar fortsatt bra möjligheter till värdeskapande och substansvärdetillväxt, säger Ilija Batljan, vd och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden.

Tillträden sker preliminärt den 1 april 2019.

Wistrand har biträtt SBB.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige