Image

SBB köper 15 000 kvadratmeter i Norge

Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget köper det norska bolaget Offentlige Bygg med tre fastigheter, i Drammen, Sarpsborg och Arendal, omfattande 15 000 kvadratmeter.
Publicerad den 20 November 2017
Ilija Batljan Bild: SBB
Ilija Batljan

- Vi är redan idag nordisk aktör nummer ett inom segmentet samhällsfastigheter i Norge. Långa offentliga kassaflöden bidrar ytterligare till att stärka Samhällsbyggnadsbolagets position som ett av de ledande nordiska fastighetsbolagen, säger Ilija Batljan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget i Norden.

Offentlige Bygg AS äger tre fastigheter i Drammen, Sarpsborg och Arendal med en total uthyrbar area om cirka 15 200 kvadratmeter. Beståndet är fullt uthyrt med en total hyresintäkt på cirka 27,5 miljoner kronor. Av hyresgästerna är cirka 70 procent offentliga aktörer där den huvudsakliga hyresgästen är Justisdepartementet (Sarpsborg Politihus, Sarpsborgs Tingrett och Aust Agder Tingrett). Genomsnittlig kontraktslängd är drygt tio år.

Samhällsbyggnadsbolaget förvärvar aktierna i Offentlige Bygg AS till ett fast aktiepris om totalt cirka 90,1 miljoner kronor och i bolaget finns ett banklån på cirka 273 miljoner kronor.

Genom förvärvet stärks Samhällsbyggnadsbolagets årliga driftnetto med cirka 25,3 miljoner kronor.

Tillträde har skett.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY