Image

SBB köper 12 000 kvadratmeter i Norrköping

Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget har köpt fastigheten Järven 4 i Norrköping. Fastigheten som i dag inrymmer industriverksamhet avses – ihop med tillhörande byggrätter – på sikt konverteras till 250 nya lägenheter. Befintligt hus omfattar cirka 10 000 kvadratmeter byggrätt samt tillkommande nyproduktion med cirka 12 000 kvadratmeter.
Publicerad den 2 November 2016
Fastigheten Järven 4. Bild: SBB
Fastigheten Järven 4.

Fastigheten är belägen i stadsdelen Marielund, bostadsområdet som ligger mellan Resecentrum och det stora friluftsområdet Himmelstalundsfältet. Området runt fastigheten har ett rikt utbud av närservice i form av livsmedelsbutiker, restauranger, skolor och annan samhällsservice och SBB ser närheten till Resecentrum och goda kollektiva förbindelser som en styrka för området.

Fastigheten omfattas av en pågående detaljplaneändring där byggnaden får byggas om till bostäder och samhällsservice.

– Norrköping är en stad jag tror starkt på. Vi är särskilt glada att ha kunnat göra vårt första förvärv i staden. På sikt kommer vi att omvandla fastigheten till nya bostäder. Dessutom kommer vi att producera nya lägenheter, säger Ilija Batljan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget.

Säljarens ombud i affären har varit Newsec Capital Markets, säljarens legala ombud i affären har varit Advokatfirman Lindahl och köparens ombud i affären har varit Wistrand Advokatbyrå.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Artikelserie om hållbart byggande: Greenwashing och gammalt tänk

Bygg/Arkitektur Fastighetssverige artikelserie om hållbart byggande når sin tredje och sista del. För Fastighetssverige berättar arkitekten Peter Ullstad från Codesign om hur vanligt så kallad greenwashing är i byggbranschen, en lite självbelåten bransch och hur tänket kring byggmaterial måste ändras för att ta nästa steg i hållbarhetsfrågan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige