Image
SBB gör sitt första köp i Norge.
SBB gör sitt första köp i Norge. Bild: SBB

SBB in i Norge

Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget (SBB) köper sin första fastighet i Norge. Gullhaug Torg 4 i Oslo är en nyrenoverad fastighet belägen längs Akerselva med Norska staten som långsiktig hyresgäst. I fastigheten finns Norges Justis- og beredskapsdepartementet.
Publicerad den 28 Oktober 2016
Ilija Batljan. Bild: Nicklas Tollesson
Ilija Batljan.

Fastigheten har en total yta på cirka 26 000 kvadratmeter inklusive garage om cirka 5 000 kvadratmeter och är belägen i området Nydalen.

Säljare är ett syndikat av investerare lett av Ness, Risan & Partners AS.

Nydalen var tidigare ett industriområde som under senare år har omvandlats till ett levande stadsdelscenter med en rad stora huvudkontor, Handelshögskolan, bostäder, handel och rekreation. I Nydalen bor cirka 4 000 invånare och det finns 18 000 arbetsplatser.

Området har en god tillgång till kollektivtrafik med pendeltåg, tunnelbana och bussar.

- Gullhaug Torg 4 är vårt första förvärv i Norge. Jag är glad att vi nu tagit steget och investerar i kvalitetsfastigheter i Norge. Området runt Gullhaug Torg är fantastiskt med handelshögskolan och en lång rad huvudkontor som ger området liv och rörelse, säger Ilija Batljan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget i Norden.

SBB har haft Arctic Securities som finansieringsrådgivare, Colliers International i Norge som köprådgivare och Advokatbyrån Selmer som juridisk rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Colliers Sverige på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 60-tal experter och genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Debt Advisory, Leasing, Tenant Representation & Enterprise Clients, Workplace Advisory & Project Management samt Valuation. Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till att våra kunder får p...

Läs mer om Colliers Sverige på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Artikelserie om hållbart byggande: Greenwashing och gammalt tänk

Bygg/Arkitektur Fastighetssverige artikelserie om hållbart byggande når sin tredje och sista del. För Fastighetssverige berättar arkitekten Peter Ullstad från Codesign om hur vanligt så kallad greenwashing är i byggbranschen, en lite självbelåten bransch och hur tänket kring byggmaterial måste ändras för att ta nästa steg i hållbarhetsfrågan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige