Image
Ilija Batljan.
Ilija Batljan. Bild: SBB.

SBB emitterar sociala obligationer om 750 miljoner euro

Ekonomi/Finansiering SBB har emitterat sociala icke-säkerställda seniora obligationer om 750 miljoner euro på den europeiska kapitalmarknaden. Obligationsemissionen var signifikant övertecknad.
Publicerad den 19 Maj 2021

Den sociala obligationen med en löptid om åtta och ett halvt år har en fast kupong om 1,125 procent och emissionslikviden kommer att nyttjas för finansiering av tillåtna sociala tillgångar i enlighet med SBB:s ramverk för hållbar finansiering. Den sociala obligationen avses noteras på Euronext Dublin (den reglerade marknaden).

– Med dagens transaktion stärker vi förutsättningarna att bli en ledande aktör inom social infrastruktur också i en europeisk kontext. Det stora intresset i obligationen, bevisat genom obligationens låga kupongränta som är lägre än koncernens totala snittränta, är ett starkt bevis på att investerarna värdesätter våra trygga tillgångar, organisation och hållbara affärsmodell, säger Ilija Batljan, vd och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

Citi, Danske Bank, Deutsche Bank, Goldman Sachs Europe SE, JP Morgan, Nordea och Swedbank har agerat joint bookrunners.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige