Image
Ilija Batljan, vd för SBB.
Ilija Batljan, vd för SBB. Bild: David Schmidt/Pixprovider

SBB bildar nytt bolag – satsar på idrottshallar

Bolag SBB startar ett nytt bolag med inriktning på att bygga idrottshallar för idrottsrörelse och skola. SBB Idrott för alla AB kommer att ledas av Tommy Ohlström, som har bakgrund i idrottsrörelsen.
Publicerad den 2 Februari 2022

Idrottsanläggningar är en viktig del av samhällets sociala infrastruktur. Det nya bolagets målsättning är att ge tre viktiga bidrag i samarbete med landets kommuner och idrottsrörelsen: tidigarelägga byggandet av idrottshallar, modernisera befintliga äldre anläggningar och öka antalet idrottsanläggningar i Sverige.
– Alla ska ha möjlighet till idrott i sitt närområde i tillgängliga och inbjudande idrottsanläggningar. Forskning visar att avståndet till en idrottsanläggning har stor betydelse för idrottsrörelsen och möjligheten att engagera människor i regelbunden fysisk aktivitet. Därför är fler idrottshallar avgörande för att svara upp mot ett ständigt växande behov, i alla åldrar, av möjligheter till rörelseglädje, säger Tommy Ohlström, vd för SBB Idrott för alla AB.

SBB tar ansvar och medverkar till att bygga ett bättre samhälle. Fastighetsbranschen har stor potential att påverka genom att bidra med lösningar för ökad hälsa, trygghet, trivsel och tillit. SBB:s kärnverksamhet är social infrastruktur och fastighetsportföljen utgörs huvudsakligen av sociala tillgångar såsom utbildningslokaler, vårdlokaler, hyresreglerade bostäder, äldreboenden och lokaler för andra samhällsviktiga verksamheter. Till den listan läggs nu idrottsanläggningar och tar därmed anser bolaget att man tar ett större ansvar för folkhälsan.
– Folkhälsan är viktig för samhället och vi måste alla vara med och skapa förutsättningar för idrottsrörelsen att fortsätta sitt viktiga arbete. Det är viktigt att idrottsanläggningar prioriteras i planeringen när städerna förtätas eller när nya bostadsområden byggs. Behovet av nya anläggningar är stort och här kan vi vara med och ta ansvar. SBB gör nu en storsatsning och inledningsvis investeras 1 miljard kronor, som gärna får bli både 2 och 3 miljarder kronor, säger Ilija Batljan, vd och grundare, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige