Savills storsatsar i västra Sverige

Bolag Savills börjar med förvaltnings- och projektledning i Göteborg/västra Sverige och breddar därmed sitt utbud kraftigt.
- Vi har på två år fördubblat personalstyrkan och tjänsteutbudet i Göteborg/västra Sverige, säger Anders Nyström, vd och koncernchef för Savills.

Skicka till e-post

Savills vill finnas där de ser en gynnsam marknad, alltså där tillgång möts av efterfrågan. Detta har man hittat i Göteborg, och resten av västra Sverige, där det inom det närmaste tio till 15 åren kommer att byggas enormt mycket.

– Nu ska allt byggas, hyras ut, värderas, förvaltas och merparten också säljas. Det innebär att behovet av våra tjänster kommer att vara stort – därför rekryterar vi just nu inom samtliga affärsområden, säger Anders Nyström.

I lagd affärsplan ligger att Savills ska ha ett fullservicekoncept på plats i Göteborg motsvarande det man har i Stockholm och så småningom även vill få på plats i Malmö. På Savills ser man stor potential på marknaden i västra Sverige, och de har redan vunnit stora marknadsandelar med de nuvarande tjänsterna köp- och säljrådgivning, värdering och uthyrning. Efter att ha verkat i regionen i två år har de nu valt att fördubbla tjänsteutbudet och lägga till förvaltnings- och projektledning.

– Savills är globalt sett en av världens största fastighetsrådgivare. På de marknader där vi befinner oss vill vi ha en stark lokal närvaro och kunna erbjuda våra kunder en komplett och kvalificerad fastighetsrådgivning, således även inom förvaltning och (bygg-)projektledning, säger Anders Nyström.

Är målet en nationell täckning? Varför i så fall?

– Flera av våra medarbetare är vana vid att resa kors och tvärs över landet. Förra året bedrev vi exempelvis projekt på 16 olika orter i Sverige. Merparten var visserligen i Stor-Stockholm men också på många orter i södra och mellersta Sverige. Så i någon mening har vi redan en nationell täckning, säger Anders Nyström, och fortsätter:

– Vi tror att marknaden helst köper tjänster lokalt och vill därför kunna erbjuda just det. Men som marknaden är nu är det otroligt svårt att hitta rätt i rekryteringen, så en region i taget och just nu extra stort fokus på Göteborg/västra Sverige.

Vad kan ni på Savills bidra med för kunderna inom era nya affärsområden?

– Vi tror att vår syn på projekt skiljer sig från andra genom att vi jobbar väldigt nära fastighetsägaren och ständigt utvecklar våra täta och goda relationer. Våra medarbetare besitter en enorm bredd och har som utgångspunkt att se till det fastighetsekonomiska framför det enskilda objektets kostnader. Vi betraktar till exempel inte en ventilationsombyggnad som ett enskilt projekt utan vill se den som en del av ett större sammanhang. Tänk stenhuggaren som hugger ut en sten versus stenhuggaren som är med och bygger katedralen ..., säger Anders Nyström.

Göteborgskontoret leds i dag av Nils Åke Rydqvist.

– På kontoret har vi ett tajt gäng med engagerade, kompetenta och motiverade medarbetare där alla tillsammans vill, stimuleras och har energi för att bygga upp verksamheten, säger han.

I dag är de nio personer på Göteborgskontoret. Tanken är att vara ungefär lika många som arbetar inom respektive affärsområde, vilket innebär att de så snart det går ska vara tre till fem personer inom respektive affär. Robin Skantze, ansvarig för Savills projektverksamhet i regionen, har exempelvis en målsättning att inom ett år vara fyra personer i teamet. Inom förvaltning har Savills rekryterat Carl-Johan Petersson med ansvar för internationella kunder med fastigheter i regionen, Union Investment och Kildare partners. I takt med att Savills vinner flera uppdrag kommer man att ta in flera förvaltare.

Anders Nyström, vd och koncernchef på Savills i Sverige och Nils Åke Rydqvist, regionchef på Savills i Göteborg/västra Sverige.


Om Savills

Savills är ett av världens ledande fastighetsrådgivningsföretag med 30 000 anställda i över 700 kontor spridda på mer än 60 länder runt om i världen. Savills i Sverige tillhandahåller bred expertis till både lokala och internationella kunder. Vi erbjuder rådgivning inom fastighetstransaktioner, corporate finance, värdering, analys och due diligence, uthyrning, fastighetsförvaltning och projektledning.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se


ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDFMer från Fastighetssverige
I "Rundeln" under fontänen på Sergelstorg hyr Pop Up Agency ut i samarbete med Stockholm Stad.

Offensiv uppstickare vill väcka fastighetsägarna

Handel Med över 600 öppnade popup-butiker och större samarbeten med så väl Stockholm som Göteborgs stad i bagaget spänner Pop Up Agency bågen. Men även om AMF:s storsatsning The Lobby är ett piggt steg på vägen är det dags för fler fastighetsägare att släppa sargen menar bolaget.

…Och snart slår man upp en filial i Hongkong

Bolag Efter framgångarna i Sverige är Pop Up Agency i full gång att slå upp portarna för en Hongkongfilial. ”Det är en extrem marknad”.


Skatteexperten: "Vad händer om räntorna sticker iväg?"

Sverige Regeringens förslag om nya skatteregler för bolagssektorn kan få stora konsekvenser för fastighetsbranschen, trots justeringarna efter kritiken. Det menar Andreas Adolphsson, skatterådgivare på Grant Thornton.


Annons

Nordomatic köper Kabona

Bolag Nordomatic köper Kabona och blir därmed Skandinaviens största specialist inom fastighetsautomation.


Cartier öppnar sin första butik i Norden

Uthyrning Det franska lyxvarumärket Cartier öppnar under hösten 2018 sin första butik i Norden hos Hufvudstaden i Bibliotekstan.


Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Malmö

Se bilderna från Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering här

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Malmö Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering hölls på Studio Meetingpoint i Malmö på torsdagen.


E-handelsaktör öppnar sin första fysiska butik

Uthyrning I dag öppnar Love Warriors dörrarna till sin första fysiska butik i Mood Stockholm. Det blir en konceptbutik som kompletterar deras växande internationella e-handel.


Pitcher’s öppnar sin hittills största restaurang i Skärholmen Centrum

Uthyrning Grosvenor har tecknat avtal med den snabbt växande gastropubkedjan Pitcher´s om etablering av kedjans nya flaggskeppsrestaurang i Skärholmen Centrum. Restaurangen som öppnas i december i år blir kedjans hittills största och erbjuder ett omfattande upplevelseerbjudande på totalt 2 600 kvadratmeter.


Profi hyr ut till Botkyrka kommun

Uthyrning Profi Fastigheter har tecknat hyresavtal med Botkyrka kommun om 1 050 kvadratmeter kontor i Tumba. Avtalet innebär att Vård- och omsorgsförvaltningen i Botkyrka kommun flyttar till Profis fastighet på Gustaf de Lavals väg 10.


Hemfosa köper ut Aspelin Ramm

Transaktioner Hemfosa förvärvar Aspelin Ramms ägarandel om 35 procent i Gardermoen Campus Utvikling AS (GCU), ett joint venture som har uppfört ett specialistsjukhus och ett lokalmedicinskt center i den kompetenspark inom hälso- och sjukvård som etableras nära Gardermoens flygplats i Norge.


Vd:n lämnar Stockholmshem – ersättaren klar

Bolag Stockholmshems vd Eva Nygren får en ny roll som fastighetsstrateg på koncernbolaget Stockholms Stadshus – här är ersättaren.


Wihlborgs hyr ut till Media Evolution

Uthyrning Wihlborgs har tecknat hyresavtal med Media Evolution som flyttar in på två våningar i Gängtappen i Malmö, totalt 1 600 kvadratmeter.


450 studentlägenheter till Uppsala

Bostäder Uppsala kommun har tagit fram en detaljplan som möjliggör bygget av 450 studentlägenheter på Rackarberget.


Industrihus hyr ut i Västerås

Uthyrning Industrihus i Västerås har hyrt ut 1 400 kvadratmeter i fastigheten Järnåldern 1 i Västerås. Ny hyresgäst är företaget Aluscreen Produktion som är verksamma inom industriell produktmärkning.


Atrium Ljungberg skapar ny enhet

Bolag Atrium Ljungberg förändrar sin organisation inom uthyrning och etablering. Uthyrning av kontor och handel, som tidigare låg i två separata grupper, slås nu samman till en gemensam och stark etableringssavdelning som aktivt deltar i arbetet att skapa attraktiva stadsmiljöer.


Tre nya varumärken till Mölndal Galleria

Uthyrning Citycon har tecknat avtal med ytterligare tre nya varumärken till Mölndal Galleria. Danska butikskonceptet Normal, populära texmex-restaurangen Zocalo och Saga Frisör blir en del av utbudet när gallerian slår upp portarna den 27 september. För Normal blir Mölndal Galleria en av de första etableringarna i Västsverige.


Paradiset öppnar ny butik i Täby Centrum

Uthyrning Täby Centrum breddar sitt mat – och restaurangutbud med det nya konceptet Paradiset. Den nya butiken beräknas öppna i slutet av 2018.


Visualisering av marmorhallarnas entré.

TAM: "Det är inga konstigheter"

Bygg/Arkitektur ADIA:s utvecklingsorganisation i Sverige ger svar på tal kring de pausade planerna för Nya Stureplan: "Inga hemliga planer".

Nya Stureplan kan skjutas upp ännu ett halvår

Bygg/Arkitektur De strandade ombyggnadsplanerna är fast på återremiss och nu kan det dröja tills efter valet innan beslut i omtvistade frågan fattas.


Asiatisk tungviktare blickar mot Sverige

Bolag Asiens ledande capital markets- och investmentbolag har bildat partnerskap med brittiska Avignon Capital för att genomföra en europeisk satsning – nu vänder jätten blickarna mot Sverige.


Därför har ägarlägenheterna haft det tufft i Sverige

Bostäder Lennart Weiss, kommersiell direktör på Veidekke var övertygad om att ägarlägenheterna var på frammarsch i Sverige. Nu har han tänkt om. För Fastighetssverige berättar han varför.


De har ökat sina hyresintäkter mest

Lista Vilken fastighetsjätte har ökat sina hyresintäkter med närmare 50 procent, och vilka kommer knappt upp i en procents ökning? Fastighetssverige har kartlagt de noterade bolagens siffror.