"Savills är ett spännande bolag med mycket drivna medarbetare. Med hyresgästrådgivning får Savills ett bredare utbud av tjänster. Det här är en tjänst som har efterfrågats både av Savills internationellt, men också av inhemska kunder", säger Anders Henningsson.

Savills nya tjänst stärker hyresgästens position gentemot fastighetsägaren

Bolag Savills etablerar ett nytt affärsområde inom hyresgästrådgivning. Ambitionen är att bistå hyresgäster, såväl mindre som större bolag, i deras affärsrelationer med fastighetsägare. Som chef för det nya affärsområdet har Savills knutit till sig Anders Henningsson, en person med lång erfarenhet av liknande uppdrag på området.

Skicka till e-post

När Anders Henningsson börjar sin nya tjänst på Savills i mitten av februari har arbetet med hyresgästrådgivning redan smugits i gång vid årsskiftet i och med att Filip Lindmark anställts som projektledare.

Under våren ska en handfull experter anställas inom det nya affärsområdet. Savills räknar med att snabbt kunna vara på plats med ett fullödigt kunderbjudande genom att även utnyttja befintlig kompetens inom bolaget, främst inom Projekt och Analys.

Det nya affärsområdet innebär ett brett erbjudande från Savills som vill arbeta med allt från kontor och butiker till logistikanläggningar.

– Vi vill få till ett konkurrenskraftigt avtal som också uppfylls av fastighetsägarna under processens gång – därför kommer vi att vara med hela vägen tills hyresgästerna flyttar in, säger Anders Henningsson.

Ambitionen är att skapa en bra affär både för hyresgästen och fastighetsägaren.

– Det handlar för det mesta om långsiktiga relationer på åtminstone tre år – då är det viktigt att alla parter känner sig nöjda. Problemet har tidigare varit att många hyresgäster som ska sätta sig ner och förhandla gör det för första gången, medan fastighetsägaren på andra sidan bordet skriver avtal dagligen. Där vill vi hjälpa till att stärka hyresgästernas position, säger han.

Under affärsområdet, som på engelska benämns Occupier Services, kommer Savills att bistå enskilda bolag i enstaka fall, men företaget har som mål att även teckna större avtal med bolag som finns på flera platser i landet.

– Dessutom finns det en tanke att lyfta det nordiska samarbetet, eftersom flera av de större aktörerna finns internationellt.

Varför lockade tjänsten dig?

Savills är ett spännande bolag med mycket drivna medarbetare. Samtidigt får Savills ett mer komplett erbjudande. Det här är en tjänst som har efterfrågats både av Savills internationellt, men också av inhemska kunder, säger Anders Henningsson.


Tydlig trend att fler hyresgäster/företag tar hjälp av hyresgästrådgivare

- Total kontorsstock i Stor-Stockholm är cirka elva miljoner kvadratmeter.

- Den totala uthyrningsvolymen i Stockholmsområdet var 2017 cirka 500 000 kvadratmeter. Savills bedömning är att ungefär 70 procent tar hjälp av hyresgästrådgivare, vilket innebär en total marknadsvolym om cirka 350 000 kvadratmeter.

- Fler hyresgäster tar även hjälp av rådgivare i samband med omförhandling, i dag strax över 50 procent av fallen.

Källa: Savills

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se


ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDFMer från Fastighetssverige
Daniel Kindberg

Daniel Kindberg åtalas för grov ekonomisk brottslighet

Juridik Åklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Umeå har i dag väckt åtal mot Östersundshems tidigare vd Daniel Kindberg för grov trolöshet mot huvudman i två fall, medhjälp till grov trolöshet mot huvudman, grovt bokföringsbrott och medhjälp till grovt bokföringsbrott i fyra fall.


Tung trio bygger nytt – intill Göta älv

Bygg/Arkitektur Fastighetssverige berättar mer om vilka tre som går samman för att utveckla det attraktiva området i Göteborg.


Här är fastighetsaktierna med högst substansrabatt just nu

Ekonomi/Finansiering Många av de noterade fastighetsjättarna handlas fortsatt med en rejäl rabatt på börsen. Här är hela listan.


Lokalmarknadsdagen

Den nya bostadspolitiken - vad händer nu?

Lokalmarknadsdagen Vår Sveriges komplicerade parlamentariska läge är särskilt allvarligt för bostadspolitiken som ur många perspektiv är i kraftigt behov av reformer. Vad betyder det nya politiska läget för bostadspolitiken de närmaste åren och hur ska branschen egentligen agera? Svaren ges av Lennart Weiss på Branschens mötesplats i Göteborg den 17 januari.


Här är Serenas planer för Västberga

Bolag Serena Properties har gjort sitt första förvärv i Stockholm genom att ta över Västberga Handel från Atrium Ljungberg. För Fastighetssverige berättar bolagets vd mer om vad man ser för utvecklingspotential och hur planen ser ut för nästa år.


Ny Bonnierchef: "Marknaden är stark"

Karriär I vår ska Lars Skoglund fortsätta Bonnier Fastigheters expansion i Uppsala. För Fastighetssverige berättar han mer om uppdraget och marknadsläget.


Göteborg kan få nytt kollektivboende

Bygg/Arkitektur JM AB samt Trollängen Bostad AB och Okidoki kan få markanvisning för att utveckla 200 bostäder i Krokslätt, Göteborg. Beslutet fattas på fastighetsnämndens sammanträde under början av veckan.


Castellum renodlar – Stockholms-vd:n får lämna

Bolag Castellum genomför satsningar på att renodla affärsområdena logistik och kontor – samtidigt gör man förändringar i koncernledningen vilket innebär att Anders Nilsson, region-vd för Stockholm Norr får lämna bolaget.


Genova köper i Sollentuna

Transaktioner Genova har avtalat om att förvärva fastigheterna Sjöborren 5 och 6 i Sollentuna.


Arwidsro värvar från Brunswick

Bolag Arwidsro tar ett steg i sin expansionsstrategi genom att rekrytera transaktionsansvarig från Brunswick.


Oskar Öholm och Nathalie Brard.

Fastighetsägarna: Hyresnivåerna sänks realt igen

Bostäder Den allmänna hyresnivån i Stockholms stad höjs 2,35 procent under 2019. Om Riksbankens inflationsprognos för 2019 slår in, kommer hyresnivån därmed att sänkas realt med 0,25 procent. Det är fjärde året i rad som hyresnivån sänks. Fortsätter detta väntar en framtid med färre och sämre underhållna hyresrätter, menar Fastighetsägarna.


Stenvalvet rekryterar i Stockholm och Jönköping

Karriär Stenvalvet rekryterar Ulrika Lindh som analytiker till huvudkontoret i Stockholm och Steve Kou som biträdande förvaltare till Jönköpingskontoret.


Fullt uthyrt i Viskaholm

Uthyrning Med Nordea som ny hyresgäst i Viskaholm – Borås Wäfveris gamla huvudkontor – är de nyrenoverade lokalerna nu fullt uthyrda.


Över 100 fastighetsprojekt via privata investerare

Bolag Tessin gick i dagarna över drömgränsen 100 genomförda projekt via sin finansieringsplattform för fastighetsprojekt. Nu blickar bolaget mot institutionellt kapital och en nordisk marknad.


Sisab förstärker på projektavdelningen

Bolag Sisab rekryterar två ny projektområdeschefer.


Wayne’s Coffee till Kongahälla Shopping

Handel Wayne’s Coffee flyttar in i nya Kongahälla Shopping i Kungälv. Den rikstäckande kafékedjan slår upp portarna i samband med öppningen av centrumet i mars 2019.


Apoteksutmanare blöder – så kan fastighetsägarna drabbas

Handel Fastighetssverige har kartlagt branschens exponering gentemot kedjans allt rödare siffror.


Sagax brygger nytt i Järfälla

Bolag Förvärvar mark och bygger nytt kafferosteri åt Arvid Nordquist i Jakobsberg.


Peab tecknar ramavtal med Specialfastigheter

Bygg/Arkitektur Rikstäckande avtal gällande Specialfastigheters om- och tillbyggnadsprojekt över landet i hamn.


Nya bostäder och coworking – ett stenkast från Götaplatsen

Bygg/Arkitektur Sluttande gräsplätt alldeles intill Göteborgs paradgata ska förvandlas till bostäder och coworking.