Image
Bild: Savills IM

Savills IM köper cityhandel i Helsingborg

Transaktioner Bolagets nordiska retailfond innehåller därmed sju handelsfastigheter i Sverige och Danmark.
Publicerad den 9 Maj 2019

Den internationella fastighetsfondförvaltaren Savills Investment Management har förvärvat en handelsfastighet i centrala Helsingborg för sin retailfond Savills IM Nordic III - Retail.

Fastigheten är belägen på Kullagatan och inrymmer nio butiker, tre restauranger, ett gym samt mindre kontor. Hyresgästerna består av bland annat Åhléns, KappAhl och Stadium. Byggnaden är ca 7 800 kvadratmeter och är idag fullt uthyrd.

Helsingborg är en av Sveriges snabbast växande städer och fastigheten ligger mitt i centrala Helsingborg längs gågatan Kullagatan. Kullagatan är stadens viktigaste shoppinggata och en av Sveriges äldsta gågator med ett brett utbud av butiker och restauranger.

Savills IM Nordic III – Retail investerar i samtliga nordiska länder och har idag investeringar i Sverige och Danmark. Fondens investeringsstrategi är att fokusera på dominanta handelsplatser både i citylägen och i externa lägen i regionsstäder. Fondens målstorlek är att nå ett fastighetsvärde om minst 500 miljoner euro och är halvvägs till att nå det målet.

De nordiska länderna gynnas av en god inhemsk efterfrågan tack vare befolkningstillväxt, låga räntor och starka arbetsmarknader. Utsikterna för hushållens konsumtion är goda vilket är positivt för detaljhandeln. Prognoser för de kommande fem åren visar på att de nordiska ekonomiernas tillväxt sannolikt kommer att ligga högre än det europeiska genomsnittet.

Peter Broström, Nordenchef, Savills Investment Management, kommenterar:
– Retailmarknaden i Norden gynnas i grunden av stabil BNP-tillväxt, låg arbetslöshet samt stigande hushållskonsumtion vilket i sin tur gynnar detaljhandeln. Vi ser en trend där både lokala och internationella varumärken vill etablera sig i Norden. Den pågående förändringen som sker inom handeln idag skapar osäkerhet bland många investerare vilket leder till en gynnsammare prissättning på handelsfastigheter.

Robert Göthe, Investeringschef, Savills IM, kommenterar:
– Med det nya förvärvet innehåller fonden idag totalt sju handelsfastigheter i Sverige och Danmark. Orten, fastighetens läge och mixen av hyresgäster passar helt in i fondens strategi. Vi kommer att använda liknande kriterier i vårt arbete med att identifiera ytterligare förvärv till fonden.

Parterna har enats om att inte uppge köpeskillingen.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige