Image

Satsning på Säffle

Handel Organisationen Fastighetsägarna, kommunen och de privata fastighetsägarna gör en gemensam satsning på att lyfta Säffle.
Publicerad den 9 Mars 2018
Maria Frisk. Bild: Sofia Sabel
Maria Frisk.

Med 60 000 kronor i stöd från Fastighetsägarnas utvecklingsfond kan nu ett projekt påbörjas med syfte att öka Säffles attraktionskraft. De privata fastighetsföretagen och kommunen bidrar med lika stora belopp.

- Det första vi nu gör är att skapa en hållbar centrumförening. Utifrån en sådan förening kan vi sedan arbeta aktivt med åtgärder och aktiviteter för att få till en positiv stadsutveckling i Säffle, säger Maria Frisk, näringspolitiskt ansvarig på Fastighetsägarna Värmland.

Logiken är enkel. Genom mer samverkan mellan handlare, kommun och fastighetsägare stärks den lokala handelns konkurrenskraft vilket kan leda till en utveckling av nya affärs- och verksamhetsidéer. Det gynnar i slutändan också fastighetsföretagen då en ökad efterfrågan på butikslokaler och mer lönsam handel får fastigheternas värde att öka. Och framförallt leder samverkan på sikt till ett mer levande centrum.

- Målsättningen med projektet är att Säffles attraktionskraft som helhet ska öka. Det handlar om att skapa attraktiva centrum med stråk för handel, restauranger, caféer, service och andra verksamheter i centrum, säger Maria Frisk.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige