Image

SAP Svenska till Sveavägen 44

Uthyrning Diligentia hyr ut 2 205 kvadratmeter till SAP Svenska AB på Sveavägen 44 i Stockholm.
Publicerad den 18 November 2013
Sveavägen 44. Bild: Diligentia
Sveavägen 44.

SAP är ett av de största mjukvaruföretagen i världen och en marknadsledande leverantör av fullintegrerade affärssystem och företagslösningar. Över 251 000 kunder använder deras lösningar och bolaget är noterat på börsen i Frankfurt och på New York Stock Exchange.

SAP har, under sin process att leta nytt kontor, företrätts av Jones Lang Lasalle.

- Vi hade tre viktiga kriterier för vårt val av nytt Sverige-kontor: ökad tillgänglighet för våra kunder, partners och medarbetare; en arbetsmiljö som främjar vårt teamövergripande samarbete mellan innovativa IT-områden som Big Data, mobila och molnlösningar samt byggnadens höga miljöklassning, vilket är i linje med vårt mål att minska SAP:s koldioxidavtryck på miljön, säger Mattias Ström, ekonomichef på SAP Svenska.

- Våra medarbetare är mycket positiva till beslutet, och vi kommer nu att få något av en nystart när vi flyttar in till city från Alviks strand, säger Mattias Ström.
Planerad inflytt är vintern 2014.

Nu när SAP flyttar in, är fyra av fem hyresgäster IT-bolag på frammarsch.

- Vi har inte medvetet riktat in oss mot IT-företag som hyresgäster, men det är heller ingen slump utan vi hoppas snarare på en ihållande trend, säger Markus Pfister, fastighetschef på Diligentia.

- Inte nog med att fastigheten i sig kommer att bli otroligt energieffektiv, vi ser även till värdet av de flexibla lösningar som skapas, vilka möjliggör en ommöblering istället för en ombyggnation om det uppstår förändrade behov hos våra hyresgäster. Kronan på verket blir den kommande takparken som faktiskt redan delvis har anlagts som showroom i skala 1:1 i en av våra lediga lokaler, avslutar Markus Pfister.

Diligentia utvecklar nu det 50 000 kvadratmeter stora kvarteret i Stockholm City till en levande mötesplats med innovativa kontorskoncept i kombination med butiker, hotell, bostäder och restauranger.

SAP:s nära 160 medarbetare kommer vid inflyttning kunna samverka med bland andra Klarna, Raysearch, Arbetsgivarverket, King och det nya hotellet som öppnas av Nobiskoncernen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige