Image

Sankt Kors gör fastighetsaffär med Saab

Transaktioner Kommunala Sankt Kors Fastighets AB köper fastigheter och ett större markområde vid Linköping City Airport från Saab. Affärsuppgörelsen omfattar även Saabs köp av en flyghangar från Sankt Kors.
Publicerad den 10 December 2013

Målet är att renodla verksamheterna samt att kommunen, genom Sankt Kors, tar ett ökat ansvar för regionens civilflyg.

– Förvärvet av flygterminalen är en viktig strategisk affär som ytterligare förstärker möjligheterna att utveckla Linköping City Airports framgångsrika verksamhet. Bra för Linköping och för hela regionen, understryker Paul Lindvall (M), kommunstyrelsens ordförande.

Linköpings kommun och Saab har sedan länge haft ett samarbete kring det civila flyget i Linköping och under många år har diskussioner om ett ökat kommunalt ansvar för verksamheten förts.

Sankt Kors övertar nu ägandet av terminalbyggnaden samt långtidsparkeringen och tecknar ett långsiktigt hyresavtal med Linköping City Airport. Samtidigt övertar Saab ägandet av en flyghangar från Sankt Kors som enbart kommer att användas för Saabs verksamhet.

– Det är naturligt att Sankt Kors tar över ansvaret för de fastigheter och den mark som berör det civila flyget medan vi på Saab fokuserar på vår huvudverksamhet, säger Torbjörn Nibelius, fastighetschef på Saab.

Sankt Kors förvärvar även ytterligare markområden i anslutning till Linköpings City Airport. Planen är att skapa ett kreativt kluster för all flygrelaterad verksamhet genom att erbjuda attraktiva kontors- och företagslokaler samt ytterligare parkeringsmöjligheter.

– Vår ambition är att skapa ett område där industriproduktion och tjänster relaterade till flygverksamhet kan samlas, säger Johan Kristiansson, vd för Sankt Kors.

Sankt Kors kommer nu att vända sig till miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen för att begära en detaljplaneläggning av det aktuella området.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige