Image
Skiss på den 2800 kvm stora kontorsbyggnad för Axis utvecklingsavdelning i Ebbepark, Linköping. Illustration- Winell & Jern arkitekter.
Skiss på den 2800 kvm stora kontorsbyggnad för Axis utvecklingsavdelning i Ebbepark, Linköping. Illustration- Winell & Jern arkitekter. Bild: Winell & Jern arkitekter

Sankt Kors bygger nytt åt Axis i Ebbepark

Uthyrning Axis Communications har tecknat avtal med Sankt Kors om att hyra en ny 2 800 kvadratmeter stor kontorsbyggnad i Ebbepark i Linköping.
Publicerad den 22 April 2020
Annons
Image

Axis Communications är ett globalt företag med säte i Lund. De har över 3 600 medarbetare som arbetar med att utveckla nätverkslösningar som skapar ökad säkerhet och nya affärsmöjligheter, varav över 2 000 personer i Lund. 2018 började de etablera delar av sin utvecklingsverksamhet i Linköping. Idag är de 40 personer och planerar för fortsatt tillväxt. Nu har de därför tecknat avtal med Sankt Kors om en hel kontorsbyggnad i den nya tillväxtmiljön Ebbepark och siktar på att ha ett hundratal anställda i Linköping.

Stadsdelen Ebbepark i Linköping omvandlas från en traditionell företagspark till en levande stadsdel med såväl bostäder och kontor som restauranger, butiker och samhällsservice. I det första kvarteret bygger Sankt Kors cirka 25 000 kvadratmeter kontor, co-working, konferenslokaler och en fullstor träningsanläggning, allt uppdelat på fyra byggnader. En av dem blir nu alltså Axis nya hemvist i Linköping.

– Vår fortsatta investering i Linköping återspeglar vårt engagemang för att stödja det lokala universitetet och näringslivet. Vi ökar vårt lokala FoU-team enligt långsiktig plan och har slutit ett avtal med Sankt Kors om att hyra en ny 2 800 kvadratmeter stor byggnad i Ebbepark. Sankt Kors demonstrerade inte bara expertis på Linköpings fastighetsmarknad, utan också en förmåga att förstå våra behov och kultur för vilken byggnad vi behöver. De nya lokalerna byggs med hållbarhet i åtanke och varje aspekt av designen är i linje med våra värderingar för miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet. Dessutom ger platsen oss en bra grund för att hitta rätt kompetens och fortsatt bedriva våra framgångsrika FoU-verksamheter, säger Kenneth Jonsson, vice president R&D, Axis Communications.

Sankt Kors uppdrag som kommunägt fastighetsbolag är att skapa förutsättningar för utveckling och tillväxt. För att ha möjlighet att snabbt erbjuda nya och växande företag att etablera sig ska företaget alltid ha lediga lokaler. Genom att börja bygga utan att ha alla kvadratmeter uthyrda i förväg möjliggör snabba etableringar, som den Axis nu gör.

– Vi har haft ett mycket bra samarbete med Axis i Vallastaden och det är såklart väldigt roligt att vi får fortsätta det samarbetet i större skala i Ebbepark, säger Ulrika Backlund, uthyrningschef på Sankt Kors. Vi märker att vår vision för Ebbepark som en levande, hållbar del av staden är attraktiv för många företag och vi tror på en blandning av olika stora företag där ju Axis tillför storbolagsdimensionen, säger Ulrika Backlund.

Byggnaden är på 2 800 kvadratmeter och Axis flyttar in i sina nya lokaler i november 2021.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Tarpen i ny satsning – "mycket hårdare konkurrens nu"

Transaktioner Tarpen Nordic var tidiga in i dagens kanske hetaste segment – samhällsfastigheter. För snart två år sedan avyttrade Tarpen hela sitt bestånd – nu bygger man upp ett nytt, inom samma segment och med samma investerarklientel som tidigare. Grundaren Mark Butler berättar här om den nya satsningen och om vad bolaget är mest intresserat av framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY