Image
Fyra bolag går samman och bildar Nabo.
Fyra bolag går samman och bildar Nabo. Bild: Nabo

Sammanslagning av fyra bolag skapar ny aktör inom bostadsrättsförvaltning

Bolag Genom en sammanslagning av fyra enskilt starka bolag skapas marknadens fjärde största aktör: Nabo. Med engagerade experter och marknadens enda plattform specifikt utvecklad för bostadsrättsföreningar är målet att forma framtidens förvaltning och boendetjänster.
Publicerad den 10 September 2019

Nabo heter det nya bolaget och etableras för att forma framtidens förvaltning och boendetjänster. Det är en satsning där de fyra bolagen Conzignus Hem och Fastighet, Valvet Förvaltning, Rådrum och Ekonomisk förvaltning i Uppsala (tidigare del av Azets) förvärvats och slagits samman. Detta är första steget på resan att förändra branschen genom att göra det enkelt och engagerande att ägna sig åt sitt boende. Den nya aktören ska växa både organiskt och genom att fler bolag ansluter sig till gruppen.
- Fyra bolag med stark tillväxt och lång erfarenhet inom branschen går samman till ett nytt bolag. Nabo erbjuder tjänster som förenklar vardagen för styrelsen i bostadsrättsföreningar och kommer på sikt även att öka digitaliseringen för de boende. Men vi satsar också stenhårt på en proffsig och personlig service, det är lika viktigt, säger Daniel Larsson, vd för Nabo.

Nabo kommer att utmana branschen med marknadens enda digitala plattform specifikt utvecklad för bostadsrättsföreningar och engagerade experter inom fastighetsförvaltning i syfte att förenkla vardagen för styrelsen och de boende. Genom att digitalisera administrationen blir föreningens arbete enklare samtidigt som det skapar trygghet och kontroll. Tjänsterna som erbjuds är allt från medlemsadministration, ekonomi och juridisk rådgivning till fastighetsskötsel och långsiktig underhållsplanering av fastigheten. Bolaget kommer även att utveckla nya digitala lösningar som förenklar och förbättrar vardagen för de boende.
- Vi har redan idag mycket nöjda kunder och en plattform anpassad för mobilen där styrelsen bland annat kan attestera fakturor enkelt och redovisa utlägg i mobilen på väg till jobbet. Allt för att minimera arbetsinsatserna med att driva en bostadsrättsförening, avslutar Daniel Larsson.

Det nya bolaget har utöver kompetensen i de förvärvade bolagen också stärkt upp ledning och styrelse med ett antal nyckelpersoner med erfarenhet från både fastighetsbranschen och andra branscher.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills ser en fragmenterad fastighetsmarknad

Bolag Savills analyschef Peter Wiman beskriver för Fastighetssverige vad han tror om utsikterna för olika delar av fastighetsmarknaden. Bilden av detaljhandeln är för negativ enligt rådgivningsföretaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY