Image

Samarbete för 1 000 nya lägenheter för unga

Bostäder Svenska Bostäder och organisationen jagvillhabostad.nu har inlett ett samarbete med målet att bygga 1 000 nya lägenheter för unga vuxna i Stockholm. Konceptet går under namnet Snabba Hus.
Publicerad den 29 Januari 2014

Tillståndsprocessen för att bygga nya lägenheter i Stockholm är lång. Den möts av överklaganden samtidigt som behovet är stort. Snabba Hus innebär att platser som förbereds för nya bostäder eller av annan anledning inte används får tillfälliga bygglov för mobila lägenheter. Konceptet har utvecklats av unga utifrån deras behov med fokus på hög kvalitet i en omgivning där unga trivs. Svenska Bostäder har identifierat ett antal markområden i Stockholm där man kommer att ansöka om tillfälliga bygglov.

- Snabba Hus är ett bra komplement till permanenta lösningar. Samtidigt som vår målsättning är att få fram omkring 600 nya hyresrättslägenheter i Stockholm varje år vill vi göra allt vi kan för att ytterligare bidra till att unga stockholmare får bostad – och det snabbt, säger Pelle Björklund, vd på Svenska Bostäder.

Ungdomsorganisationen jagvillhabostad.nu har i nära samarbete med unga skaffat sig kunskap om de ungas bostadssituation och hur de helst vill bo. Bland annat har fokusgrupper genomförts.

- Vi är glada över samarbetet med Svenska Bostäder. Vi hoppas kunna bidra till att påskynda bostadsbyggandet i Stockholm utifrån de ungas behov, säger Irma Ortega, verksamhetschef för jagvillhabostad.nu.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kungsleden fyller på med bostäder på Finnslätten

Bygg/Arkitektur Vill tillföra närmare 400 bostäder inom det stora utvecklingsområdet för att stödja behov från framtida verksamheter.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY