Image

Säljer ettor i Göteborg för 95 000 kronor

Bostäder I Riksbyggens Brf Viva i Göteborg kommer sex av föreningens totalt 132 bostadsrätter — ettor på 30 kvadratmeter — att säljas för 95 000 kronor.
Publicerad den 6 Mars 2018
BRF Viva, Guldheden, Göteborg. Bild: Riksbyggen
BRF Viva, Guldheden, Göteborg.

Ettorna läggs ut på Boplats Göteborg i dag. Brf Viva ligger i ett mycket attraktivt läge i Guldheden i Göteborg. Ungdomslägenheterna blir fullvärdiga bostadsrätter och säljs för 95 000 kronor.

Övriga bostadsrätter i föreningen, som säljstartades under 2016, säljs under ”vanliga villkor”. De sex lägenheterna får köpas av personer mellan 18 – 30 år och har alltså en mycket låg insats men får en högre månadsavgift per kvadratmeter jämfört med de som köpt en traditionell bostadsrätt i föreningen.

– Idag bor 213 000 (enligt Hyresgästföreningen) unga vuxna ofrivilligt kvar hemma hos sina föräldrar varav drygt 24 000 i Göteborg. Det är en ohållbar situation och för Riksbyggen som långsiktig samhällsutvecklare har vi en viktig uppgift att hitta nya lösningar på bostadsmarknaden för den här målgruppen, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef Riksbyggen Göteborg.

Den dag någon bestämmer sig för att sälja sin ungdomslägenhet regleras försäljningspriset av föreningens stadgar. Säljaren får räkna upp priset med förändringen för konsumentprisindex under den tid som säljaren haft bostadsrättslägenheten i sin ägo samt med styrkta försäljningskostnader.

– I samband med säljstarten 2016 gick vi ut med nyheten om de sex ungdomslägenheterna och intresset har varit enormt. Vi kommer därför att låta slumpen avgöra vem av de personer som uppfyller kriterierna som får möjlighet att köpa en etta för 95 000 kronor, säger Martin Lundblad, sälj- och marknadsansvarig för Riksbyggen Bostad i Göteborg.

FAKTA/ För att ha chansen att få köpa en av Brf Vivas ungdomsettor måste följande kriterier uppfyllas:
# Nuvarande boendesituation: Personer som inte har ett förstahandskontrakt kommer att prioriteras.
# Ålder: Två köpare i åldern 20-22, två köpare i åldern 23-25 och två köpare i åldern 26-29.
# Månadsavgiften kommer att vara 4 748 kr/månad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige