Image

Sahibzada: Inget klart

Karriär Karim Sahibzada meddelade i går att han slutar efter sju år som chefsjurist på Hemfosa. - Jag lämnar Hemfosa vid årsskiftet och vet inte vad jag ska göra sedan. Jag har en del krokar ute, säger han till Fastighetssverige.
Publicerad den 29 September 2015
Karim Sahibzada. Bild: Hemfosa
Karim Sahibzada.

Sahibzada har varit med på hela Hemfosas resa, men väljer nu att gå vidare.
- Jag har varit här i sju år, det är rekord för mig, jag har aldrig varit så länge på en och samma arbetsplats tidigare, säger han. Börsintroduktionen var ett slags punkt för det vi satte oss för att skapa 2009. Jag är bara 44 år och känner att jag nu vill göra något annat.

Tidigare har han arbetat för bland andra Ashurst, AJ Bergh och Advokatfirman Vinge, men han tror inte att han kommer att gå tillbaka till någon advokatbyrå.

- Det har ringt flera byråer i dag (läs måndag), sen detta kom ut, men jag känner att jag har lämnat den sidan. Det är större möjlighet att jag kommer att arbeta på affärssidan. Det behöver inte bli fastighetsbranschen heller även om det ligger nära till hands.

Vilket är ditt starkaste minne från tiden på Hemfosa?
- Jag vet inte, det är hela resan. Från när vi satt i lånade lokaler runt Lasse Thagessons gamla köksbord med pengar på banken men inget annat i bolaget till dagens Hemfosa med 30 miljarder i balansräkning. Jag är stolt över att ha varit med och byggt upp något som både har genererat bra avkastning till investerarna och som är något bestående.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige