Image

Sagax tillförs 302 miljoner i snabb D-emission

Bolag Sagax genomförde efter börsens stängning i går en riktad nyemission av D-aktier genom en en så kallad accelererad book building-process. Kursen fastställdes till 31.50 kronor per aktie, en rabatt på 6,5 procent jämfört med onsdagens stängningskurs på 33,70.
Publicerad den 14 Juni 2018

Rabatten blir 4,85 procent om man tittar på den volymvägda genomsnittliga betalkursen för de senaste tio handelsdagarna.

Sagax styrelse konstaterar att efterfrågan i den riktade nyemissionen var god då det kommunicerade utrymmet om cirka 300 miljoner kronor övertecknades av svenska och internationella institutionella investerare kort efter erbjudandets tillkännagivande.

Skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt var att på ett tids- och kostnadseffektivt sätt möjliggöra en kapitalanskaffning och öka det institutionella ägandet av stamaktier av serie D.

Genom nyemissionen skapas ytterligare finansiell flexibilitet för fastighetsinvesteringar jämte en fortsatt stärkt kreditprofil i syfte att nå en Investment Grade rating. Emissionen förväntas även bidra till ökad likviditet i aktien.

I samband med nyemissionen har Bolaget engagerat ABG Sundal Collier som sole lead manager och bookrunner och Advokatfirman Lindahl som legal rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige