Image

Sagax sänker prognos

Bolag Sagax sänker sin helårsprognos för årets förvaltningsresultat till 420 miljoner kronor, från tidigare 430 miljoner. Justeringen beror på en engångskostnad i samband med förtida förlängning av den kreditfaciliteten som Sagax meddelade i förra veckan.
Publicerad den 26 Oktober 2012
David Mindus. Bild: Sagax. Bild: Sagax
David Mindus. Bild: Sagax.

Förvaltningsresultatet för niomånadersperioden ökade till 326,9 (280,8) miljoner kronor, varav 31,5 (15,5) miljoner kronor från intresseföretag. Ökningen av förvaltningsresultat från intresseföretag förklaras främst av framgångsrikt uthyrningsarbete.

- Sagax verksamhet har utvecklats i linje med våra förväntningar hit¬tills under året. Tredje kvartalets förvaltningsresultat och operativa kassaflöde uppgick till 110 respektive 92 miljoner kronor. Motsvarande uppgifter för rapportperioden januari till september upp¬gick till 327 respektive 281 miljoner kronor, vilket är de bästa utfall som Sagax rapporterat. Per stamaktie översteg förvaltningsresultatet 26 kronor och kassaflödet 21 kronor på rullande tolvmånadersbasis, skriver David Mindus i vd-ordet.

- Avkastningen på fastigheternas externt bedömda marknadsvärde uppgår till 7,9 procent samtidigt som vår kapitalkostnad uppgår till 4,4 procent. Belåningsgraden på fastigheterna har minskat med 3,3 procentenheter till 67,7 procent på tolv månader trots att vi investerat och lämnat utdelning. Avkastningen på eget kapital har uppgått till 18 procent hittills i år trots negativ värdeutveckling på våra räntederivat.

- Det är naturligtvis roligt att rapportera att bolagets ställning utvecklas så pass starkt men mest gläds jag åt att vi träffat en bra överenskommelse med vår största kreditgivare, den tyska banken Deutsche Pfandbriefbank AG, om förtida förlängning av Sagax överlägset största kreditfacilitet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige