Image
David Mindus och Sagax är på ständig jakt efter nya möjligheter.
David Mindus och Sagax är på ständig jakt efter nya möjligheter. Bild: Wikimedia commons / Sagax

Sagax gör tio transaktioner – investerar 520 miljoner kronor

Transaktioner Sagax har genom tio separata transaktioner förvärvat fyra fastigheter i Nederländerna, tre fastigheter i Paris, två fastigheter i Stockholm och en fastighet i Madrid. Den sammanlagda anskaffningskostnaden uppgår till motsvarande 520 miljoner kronor.
Publicerad den 5 Maj 2021

Fastigheterna har en uthyrningsbar area om 44 200 kvadratmeter huvudsakligen bestående av lokaler för lager- och industriändamål. Årshyran uppgår till motsvarande 33,5 miljoner kronor. Uthyrningsgraden uppgår till 95 procent och hyresavtalens genomsnittliga återstående löptid till 5,5 år.

Vid fastighetsförvärv i Frankrike har berörda kommuner förköpsrätt. Denna förköpsrätt omfattar motsvarande 50 miljoner kronor. Erforderliga tillstånd beräknas erhållas under det andra kvartalet 2021. Investeringen i Madrid omfattar motsvarande 99 miljoner kronor och kommer att tillträdas under det fjärde kvartalet 2021. Övriga fastigheter har tillträtts.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige