Image

Sagax genomför sale and lease back för 225 miljoner kronor

AFFÄRER Sagax genomför en så kallad sale and lease back-affär där man köper fastigheten Verkmästaren 4 av Arvid Nordquistkoncernen, som kommer att hyra hela fastigheten av Sagax på ett långsiktigt kallhyresavtal. Tillträde sker den 1 februari. köpeskillingen är 225 miljoner kronor.
Publicerad den 24 Januari 2008

Fastigheten är belägen i Solna Business Park i direkt anslutning till bland annat ICAs och Coops huvudkontor. Solna Business Park har på senare år utvecklats till en modern företagspark med huvudkontor för flera väletablerade företag. Fastigheten har en uthyrningsbar area omfattande 16000 kvadratmeter, varav 68 procent avser produktions- och lagerlokaler. Fastigheten har en tomtareal om 15200 kvadratmeter.

Arvid Nordquistkoncernen har bedrivit verksamhet på fastigheten sedan 1961. Arvid Nordquist som grundades 1884 är ett framgångsrikt familjeägt företag i tredje generationen. Företaget bedriver försäljning av kaffe, mat och vin till dagligvaruhandeln och restaurangmarknaden. Omsättningen för 2007 uppgick till cirka 1,3 miljarder kronor.

Kommentar av David Mindus, verkställande direktör, Sagax:

- Fastigheten har ett intressant läge i Solna Business Park. Investeringen innebär att Sagax får ytterligare ett väletablerat företag inom livsmedelsbranschen som hyresgäst. I och med affären frigör Arvid Nordquist kapital som kan användas för vidare investeringar i verksamheten, samtidigt som Sagax kan tillgodogöra sig fastighetens långsiktiga förädlingspotential.

Öhrlings PricewaterhouseCoopers var rådgivare åt Arvid Nordquist.

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Quartiers känner vaccin-optimismens vindar på solkusten

Bolag Storbritannien kommer att påbörja vaccinering av sin befolkning under nästa vecka – ett besked som Quartiers Properties vd Marcus Johansson Prakt tror kommer lyfta hotell-, restaurang-, och fastighetsförsäljningen på den spanska solkusten där bolaget är verksamt. För Fastighetssverige berättar han mer om framtidshoppet och bolagets tuffa 2020.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY