Image

Sagax fokuserar på Stockholm

Transaktioner Sagax köper i Stockholm för 345 miljoner kronor, och säljer utanför Stockholm för 194 miljoner kronor. Efter de här affärerna återfinns hälften av marknadsvärdet på Sagax fastigheter i Stockholm.
Publicerad den 27 Juni 2011

Sagax köper två fastigheter i Jordbro och Skarpnäck med sammanlagt 27 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta för 345 miljoner kronor.

Sammanlagt säljer Sagax tre fastigheter i mellersta och södra Sverige för sammanlagt 194 miljoner kronor. Två av fastigheterna säljs till Hemfosa, en i Vaggeryd och en i Örebro.

Sagax driftnetto stiger med 13 miljoner kronor på årsbasis till följd av transaktionerna.

De förvärvade fastigheterna finansieras med befintliga kreditfaciliteter och tillträds vid halvårsskiftet. Frånträde av de avyttrade fastigheterna sker i september respektive oktober. Försäljningarna medför ett resultat efter skatt om tre miljoner kronor.

- Vi tror att Stockholm fortsatt kommer att vara en av de mest attraktiva hyresmarknaderna i Sverige. Affärerna ökar Sagax exponering mot Stockholmsmarknaden vilken efter genomförda transaktioner kommer att utgöra hälften av vår fastighetsportfölj, säger David Mindus, vd på Sagax.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige