Image

Så här blir Mölndals nya stadsdel

Bygg/Arkitektur De första bilderna av Forsåker visas nu upp. Bilderna avslöjar att Mölndalsån har en central roll i gestaltningen och att både bostäder och arbetsplatser får mycket nära till allmänna kommunikationer och Götalandsbanan.
Publicerad den 27 Mars 2015

- Vi är inne i en mycket spännande fas av projektet och där den första stora utmaningen har varit att etablera själva platsvarumärket Forsåker. Det arbetet underlättas ytterligare av att vi nu kan visa hur visionerna för den nya stadsdelen ser ut på bild, kommenterar Anders Ohlsson, vd för Mölndala Fastighets AB.

Forsåker är ett av de större byggprojekten i Västsverige de närmaste tio åren med uppskattningsvis 3 000 nya lägenheter. Men minst lika viktigt är att Forsåker kan erbjuda ett attraktivt läge även för kommersiella fastigheter och kontor.

- Vi kommer att skapa utrymme för tusentalet nya arbetsplatser och alla företag som funderar på nyetableringar inom de närmaste åren bör kontakta oss. Inte minst för att Forsåker får ett närmast unikt läge när det gäller närheten till allmänna kommunikationer via Mölndalsbro och att ingen trängselskatt tas ut. Vi planerar även för att den framtida Götalandsbanan kommer att ha en station här, säger Anders Ohlsson.

De nya bilderna och skisserna är framtagna av Nyréns arkitektkontor. Arkitektbyrån fick uppgiften att utveckla strukturplanen för Forsåker och har stor erfarenhet av att omvandla tidigare industrimiljöer till funktionella och moderna stadsdelar.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Köpte "väldigt ful" svensk fastighet – efter resa till Florida

Bolag Med en strategisk och lokalpatriotisk satsning på "personliga fastigheter" har han sedan slutet av 1980-talet byggt upp en väl samlad portfölj av profilbyggnader i centrala Norrköping. För Fastighetssverige berättar Magnentus grundare Magnus Malm sin historia, som bland annat innehåller ett vågat fastighetsköp som förhandlades från Miami.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY