Image
Viktoria Tryggvadottir Rolka.
Viktoria Tryggvadottir Rolka. Bild: Socialdemokraterna

S stoppar ombildningar i Göteborg

Bostäder Socialdemokraterna och Alliansen i Göteborg är överens om justeringar som innebär att Alliansens budget kan gå igenom. Bland annat stoppas alliansens förslag om att ombilda 1 000 av allmännyttans hyresrätter till bostadsrätter nästa år.
Publicerad den 12 November 2019

– Vi har lyckats åstadkomma att de stryker samtliga siffersatta mål. Det är en jättelättnad för oss, säger kommunalrådet Viktoria Tryggvadottir Rolka (S) till Göteborgs-Posten.

Alliansen ville se ett mål att ombilda minst 4 000 lägenheter innan mandatperiodens slut och ge den kommunala bostadskoncernen Förvaltnings AB Framtiden i uppdrag att ombilda minst 1 000 lägenheter inom allmännyttan till bostadsrätter eller ägarlägenheter under år 2020.

Efter förhandlingarna tas det siffersatta målet bort och det anges istället att "antalet ombildningar i allmännyttan ska öka".

Samtidigt är det svårt att genomföra ombildningar överhuvudtaget eftersom fem av nio styrelseplatser i Framtiden innehas av S, V och MP.

– Det blir betydligt svårare för alliansen att sälja ut lägenheter. Vi har en majoritet i Framtidens styrelse och utan det siffersatta målet kommer det bli betydligt svårare, säger Viktoria Tryggvadottir Rolka till G-P.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige