Image

Ruric-vd flyttas till Ryssland - Zachariasson avgår

BOLAG Eftersom Rurics verksamhet är förlagd till S:t Petersburg i Ryssland har bolaget nu beslutat att dess vd ska vara baserad i staden. Vd Thomas Zachariasson avgår därför och ersätts av Craig Anderson.
Publicerad den 28 Juli 2008

Rurics hela operativa verksamhet - utveckling och förvaltning av fastigheter - är förlagd till S:t Petersburg i Ryssland. Stark lokal närvaro är en hörnsten i bolagets strategi och styrelsen har nu bedömt att en förutsättning för effektiv drift av ryska verksamheten är att bolagets vd är permanent baserad i staden. Nuvarande vd Thomas Zachariasson, med placering på kontoret i Stockholm, har meddelat att han av familjeskäl inte står till förfogande för en sådan roll.

Styrelsen har därför fattat beslut om att utse Craig Anderson till vd för Russian Real Estate Investment Company AB från och med juli 2008, med stationering vid bolagets kontor i S:t Petersburg. Craig Anderson bor i Ryssland sedan 15 år, med anställningar bland annat som vd för Rambler mobile samt vice vd för Energonet, och har under senaste året arbetat som konsult för Ruric i S:t Petersburg med hantering av hyresgästrelationer, drift och förvaltning.

Thomas Zachariasson lämnar därför vd-positionen och kommer istället i egen regi med bas i Stockholm att på uppdrag av Ruric arbeta med bolagets fortsatta affärsutveckling.

- Med en vd permanent på plats i S:t Petersburg stärker vi vår lokala kompetens och skapar förutsättningar för fortsatt utveckling av verksamheten i en komplex rysk miljö. Vi är glada att vi fortsättningsvis kan dra nytta av Thomas Zachariassons affärsnätverk och Rysslandskunskap, i vår strävan att finna lämpliga samarbetspartners i nuvarande projekt och att identifiera och genomföra intressanta fastighetsaffärer, kommenterar Nils Nilsson, styrelseordförande.

- En bra lösning för bägge parter och jag ser fram emot att i en fristående roll bistå Ruric i bolagets fortsatta utveckling, säger Thomas Zachariasson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige