Image

Rosengren: Segmenten där yieldnivåerna kommer att sjunka

Transaktioner På ett lunchseminarium som Newsec genomförde i Göteborg i går presenterade Newsecs Jan Rosengren de segment som Newsec identifierat som segment med bäst möjligheter till på sikt sjunkande direktavkastningskrav i Norden just nu.
Publicerad den 19 Oktober 2012
Annons
Image
Jan Rosengren. Foto: Niclas Liedberg. Bild: Niclas Liedberg
Jan Rosengren. Foto: Niclas Liedberg. Bild: Newsec

Klicka upp bilden här intill så ser ni längst till vänster segment där direktavkastningskraven är ovanligt höga just nu – vilket kan indikera ett köpläge – medan de till höger är historiskt låga.

De främsta köplägena finns enligt den här analysen i Finland, framför allt logistikfastigheter i Finland. Även logistik i Sverige återfinns här.

- Yieldnivån är här historiskt hög, vilket i hög grad beror på finansieringssvårigheter. När finansieringsproblematiken lättar kommer direktavkastningskraven rimligtvis att sjunka, säger Jan Rosengren.

På andra sidan av listan återfinns klassiska core-segment, som bostäder i Göteborg och Stockholm, men även kontor i Stockholms CBD.

- Direktavkastningskraven ligger här på historisk låga nivåer, och vi tror i alla fall inte att direktavkastningskraven kommer att sjunka ytterligare när det gäller de här segmenten. Värdeutvecklingen i vissa av dessa segment kan ändå bli god, då vi bedömer att det finns möjligheter till stigande hyresnivåer, säger Jan Rosengren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 2500 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Tack vare stora volymer, lokal närvaro och bredd och djup inom många olika verksamhetsområden har Newsec unik kunskap om fastighetsmarknaden i norra Europa.

Sedan 2001 har Newsec två gånger per år gett ut Newsec Property Outlook, en översiktlig och kost...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dans med flera kavaljerer – så kan du underlätta konverteringen av fastigheter

Bygg/Arkitektur Den beskrivs om onödigt komplicerad – processen för att ställa om en fastighet från ett slag till ett annat. Det krävs rätt dokumentation, information, kommunikation och tid samtidigt som ärendet rör sig mellan handläggare, inspektör, granskning, samråd och beslut. Att göra processen smidigare är också nödvändigt i hållbarhetssynpunkt menar Anna Thuresson, näringspolitisk talesperson för Fastighetsägarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige