Image

Rosengren: Segmenten där yieldnivåerna kommer att sjunka

Transaktioner På ett lunchseminarium som Newsec genomförde i Göteborg i går presenterade Newsecs Jan Rosengren de segment som Newsec identifierat som segment med bäst möjligheter till på sikt sjunkande direktavkastningskrav i Norden just nu.
Publicerad den 19 Oktober 2012
Jan Rosengren. Foto: Niclas Liedberg. Bild: Niclas Liedberg
Jan Rosengren. Foto: Niclas Liedberg. Bild: Newsec

Klicka upp bilden här intill så ser ni längst till vänster segment där direktavkastningskraven är ovanligt höga just nu – vilket kan indikera ett köpläge – medan de till höger är historiskt låga.

De främsta köplägena finns enligt den här analysen i Finland, framför allt logistikfastigheter i Finland. Även logistik i Sverige återfinns här.

- Yieldnivån är här historiskt hög, vilket i hög grad beror på finansieringssvårigheter. När finansieringsproblematiken lättar kommer direktavkastningskraven rimligtvis att sjunka, säger Jan Rosengren.

På andra sidan av listan återfinns klassiska core-segment, som bostäder i Göteborg och Stockholm, men även kontor i Stockholms CBD.

- Direktavkastningskraven ligger här på historisk låga nivåer, och vi tror i alla fall inte att direktavkastningskraven kommer att sjunka ytterligare när det gäller de här segmenten. Värdeutvecklingen i vissa av dessa segment kan ändå bli god, då vi bedömer att det finns möjligheter till stigande hyresnivåer, säger Jan Rosengren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige