Image

RO-gruppen och Kabfast säljer kontorshus i Borås

Transaktioner Byggnaden färdigställdes 2013 och är ett samarbete mellan RO-Gruppen och energieffektiviseringsbolaget Kabona, vilka båda har huvudkontor i fastigheten. Med en energiförbrukning på 19 kWh/kvadratmeter/år utgör byggnaden i dag ett av Sveriges mest energieffektiva kontorshus.
Publicerad den 2 Maj 2017
Fastigheten Regementet 6 i Borås. Bild: RO-Gruppen
Fastigheten Regementet 6 i Borås.

– RO-Gruppen utvecklar och bygger moderna och attraktiva hus och områden men vi ser oss inte som den som långsiktigt ska äga och förvalta fastigheter. Därför är det naturligt för oss att sälja fastigheten när vi hittar rätt köpare. Försäljningen ligger helt i linje med vår strategi och är ett bevis för att vi byggt en attraktiv produkt, säger Pär Jorstadius, vice vd på RO-Gruppen.

Köpare är det familjeägda bolaget Kralima Holding, vilket sedan tidigare äger ett flertal bostadsfastigheter i Göteborg. Ett av bolagets ledord är miljömedvetenhet, varför denna fastighet passar mycket väl in i beståndet. Transaktionen genomförs som en bolagsaffär och tillträde sker den 28 april.

Fastigheten, Regementet 6, är belägen endast några minuter från Borås centrum, direkt söder om riksväg 40. Total uthyrbar area, exklusive ett 30-tal garageplatser på källarplan, uppgår till drygt 2 800 kvadratmeter, varav mer än 80 procent förhyrs av RO-Gruppen och Kabona.

Panreal har varit säljarnas rådgivare i affären.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Panreal på Branschguiden

I vår värld handlar allt om att ge sitt yttersta varje gång. Det är en ovärderlig drivkraft och det enda sättet som vi vill jobba på för att kunna agera som din mest kvalificerade fastighetsrådgivare.

Panreal är en oberoende, partnerägd fastighetsrådgivare specialiserad inom transaktionsrådgivning vid försäljning och förvärv av kommersiella fastigheter och fastighetsbolag på den svenska fastighetsmarknaden. Vi erbjuder heltäckande rådgivningstjänster och service till fastighetsägare och investerare. Våra uppdragsgivare utgörs av bland annat bygg- och fastighetsbolag,...

Läs mer om Panreal på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Investeringsstöden: Efter kritiken – potterna tas bort

Bostäder Nytt system för investeringsstöden. Bostadsministern kommenterar förändringarna för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY