Image

RO-Gruppen bygger nytt i Torsby

Bygg/Arkitektur Det ceremoniella första spadtaget är avklarat. Lagom till påsk ska det nya handelsområdet vid E45:an med tre butiker; Dollarstore, Jysk och Allsport stå klart. På sikt kan området komma att växa ytterligare.
Publicerad den 17 Oktober 2016

Dollarstore kommer att omfatta drygt 3 000 kvadratmeter, Jyskbutiken blir 1 400 kvadratmeter stor och Allsport kommer att ta 250 kvadratmeter i anspråk. Fler butiker kan tillkomma i framtiden.

– Ordern innebär fortsatt tillväxt för vårt affärsområde inom konceptbyggnationer där vi skapat oss en mycket stark position på marknaden för byggnation åt kedjor, säger Andreas Jaldevik vd på RO-Gruppen.

– RO-Gruppen är ett av få rikstäckande byggföretag med spetskompetens inom konceptbyggnationer över hela Skandinavien. Genom återupprepning av byggprocessen kan vi med vår samlade erfarenhet och byggtekniska kompetens tillföra kunskap och råd som förenklar och effektiviserar nyetableringar, säger Andreas Jaldevik.

Sedan tidigare samarbetar RO-Gruppen med flera kedjor som bland andra OKQ8, Burger King, Max, KFC, Willys, Rusta, Lidl, Dollarstore och Pelican Selfstorage.

– Att etablera sig och driva en butik i storstäderna kostar betydligt mer än på en mindre ort som Torsby. De större kedjorna har insett att det kan vara mer lönsamt att verka på en liten ort eftersom driftkostnaderna är lägre där, säger fastighetsägaren Thomas Hansen.

Man öppnar också för att ett av de framtida tillskotten kan bli en snabbmatsrestaurang.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige