Image

RO-gruppen bygger nästa etapp av Simonsland

Bygg/Arkitektur Kanico väljer RO-gruppen som byggpartner för etapp två av Simonsland i Borås. Under en tvåårsperiod kommer 12 500 kvadratmeter industrilokal att byggas om till skola, kontor, gym och studentbostäder.
Publicerad den 8 Mars 2017
Simonsland utvecklas i Borås. Bild: Kanico
Simonsland utvecklas i Borås.

2006 köpte Kanico det nedgångna textilindustriområdet på Simonsland i centrala Borås. Första etappen var att utveckla de 37 000 kvadratmeter stora fabrikslokalerna till en levande samlingspunkt i Borås innerstad. I dag huserar museum, näringsliv, högskola, restaurang, café och pub under samma tak.

När det nu är dags för andra etappen i utvecklingen av Simonsland får RO-gruppen förtroendet att förverkliga visionen.
Nybrohuset är den befintliga huvudbyggnad som är näst på tur att byggas om. Man kommer bland annat att göra plats för skola, gym samt 2 000–3 000 kvadratmeter kontorslokaler. På taket byggs nya studentbostäder.

– Vi står inför ett riktigt häftigt projekt. Varje fastighet är unik med sina förutsättningar och utmaningar. Det ställer höga krav på engagemang, tydlig kommunikation och hårt arbete. Uppdraget innebär inte bara en påfyllnad av vår orderbok med knappt 200 miljoner kronor. För oss är det också enormt prestigefullt att få vara med och utveckla staden, säger Pär Jorstadius, vice vd på RO-gruppen.

– RO-gruppen har verkligen visat en tydlig vilja att göra något riktigt bra i det här projektet. Det finns en målsättning om att det ska vara högt i tak. Det förutsätter transparens, samverkan och engagemang för alla inblandade, säger Hanna Lassing från Kanico.

Arbetet med projektet börjar omgående. Enligt plan ska skolan och övriga hyresgäster flytta i sina nya lokaler under hösten 2018.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige