Image

RO-Gruppen bygger för Derome i Viared

Bygg/Arkitektur RO-Gruppen kommer att bygga den västsvenska byggvaruhandlaren Deromes nya 6 000 kvadratmeter stora anläggning i Sjuhäradsbygdens handelscentrum Viared i Borås.
Publicerad den 31 Juli 2014
RO-Gruppens byggnation av Derome Bygghandel i Viared. Bild: RO-Gruppen
RO-Gruppens byggnation av Derome Bygghandel i Viared.

RO-Gruppen har totalentreprenaden för Deromes lager, kontor och butik. Byggnaden, som uppförs helt i trä kommer att stå klar under första halvåret 2015.

- Under en tid har vi letat efter en lämplig etablering till tomten, där Derome blev det bästa valet. Vi ses mer och mer som den naturliga partner för kedjor som vill etablera sig runtom i Sverige då vi är specialiserade på konceptbyggnationer, säger Pär Jorstadius, vice vd i RO-Gruppen.

För byggvaruhuset Derome är etableringen i Borås strategiskt viktigt. Man vill erbjuda proffsbyggare ett nischat sortiment och närproducerade trävaror.

- Som centrum i Sjuhäradsbygden ser vi Borås som drivande i ökad byggnation och har därför valt att satsa på en nyetablering med placering i Viared, säger Carl-Tore Bengtsson, vd för Derome Byggvaror & Träteknik.

- Vi ser till att våra krävande kunder kan utveckla sina fastigheter och vi underlättar vid nyetableringar allt ifrån markköp till finansiering under hela produktionsskedet, säger Pär Jorstadius.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige