Image

Rikshem utökar beställning från Lindbäcks

Bolag Rikshem och Lindbäcks bygg har tecknat avtal om ytterligare 1 000 lägenheter som ett tillägg till de 2 000 lägenheter som avtalades om 2014. Rikshem ska under de kommande åren bygga 5 000 lägenheter och behöver därför utöka beställningen för att möta företagets behov då man redan nu avropat 800 lägenheter från det första avtalet med Lindbäcks.
Publicerad den 2 Juni 2016
Exempel på pågående Rikshem/Lindbäcks bygg produktion i Gränby, Uppsala. Bild: Rikshem
Exempel på pågående Rikshem/Lindbäcks bygg produktion i Gränby, Uppsala.

Den utökade beställningen är en del i Rikshems satsning på hållbart byggande. Att bygga i trä ger mindre koldioxidutsläpp jämfört med andra byggmaterial och för Rikshem är det viktigt att ta ansvar för miljön.

- Sverige behöver fler bostäder. Rikshem bygger smart, snabbt och hållbart för att bidra till att bygga bort bostadsbristen. Att vi genom vårt byggande också kan medverka till att trygga jobb i Norrbotten känns extra roligt, säger Sven-Göran Svensson, tillförordnad vd för Rikshem.

– Vi är glada över förtroendet att få bygga ytterligare 1000 lägenheter för Rikshem. Det känns speciellt bra att få det bekräftat nu när vi investerar i en helt ny produktionsanläggning och rekryterar 150 nya medarbetare, säger Stefan Lindbäck, vd för Lindbäcks bygg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige